XF6300

XF6300 – ontwikkelt in het Technisch Centrum in Duitsland

Nieuw vijfassig bewerkingscentrum van Hyundai-Wia voor complexe en nauwkeurige bewerkingen

Een van de machines die zal worden gepresenteerd op de stand van Dymato (Hal 12, stand B032) is de XF6300, het nieuwe vijfassige verticale bewerkingscentrum van Hyundai-Wia dat is ontwikkeld in het High Tech Centre in Frankfurt. De machine is voorzien van een draaikanteltafel met een diameter van 630 mm en een beladingscapaciteit van 300 kg. Het lineaire bewerkingsbereik bedraagt 650 mm x 600 mm x 500 mm, waarbij de ijlsnelheden op kunnen lopen tot 50 m/min.

Bed en kolom zijn bij deze machine vervaardigd uit één monoblock structuur. In standaarduitvoering is de XF6300 uitgerust met een built-in spindel met een maximaal toerental van 15.000 min-1, als optie horen spindels met toerentallen tot 30.000 min-1 en 40.000 min-1 echter ook tot de mogelijkheden. Het vermogen van de spindels bedraagt 31 kW.

De XF6300 is speciaal ontwikkeld voor de gereedschappenindustrie, waar hoge nauwkeurigheid en dynamiek worden gevraagd. Met name voor deze veeleisende sector is de Mold Package-optie van Hyundai-Wia interessant. Daarbij wordt onder meer de spindel intensief gekoeld om temperatuureffecten tot een minimum te beperken. Tegelijkertijd wordt met behulp van sensoren de Z-afwijking van de spindel als gevolg van temperatuurinvloeden gemeten, waarna via de software hiervoor kan worden gecorrigeerd.

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.