RXP501 Race Cut

Wereldprimeur: RXP501 van Röders in ‘Race Cut’ uitvoering

De RXP501 ‘Race Cut’ van Röders is een regelrechte wereldprimeur. Niet eerder was dit HSC-bewerkingscentrum van Röders te zien in ‘Race Cut’ uitvoering.
Zoals de naam al aangeeft gaat het bij Race Cut om een uitbreiding die extra snelheid en dynamiek biedt. Een nieuwe besturingstechniek en de 32 kHz processor spelen daarbij een cruciale rol. Door de hoge rekenkracht en -snelheid kunnen optimale freesbanen worden gerealiseerd, met een vloeiende overgang tussen verschillende banen en gereedschappen. De freesbaan wordt elke 0,03 ms gecontroleerd en bijgestuurd. Een hogere versnelling en ruk komen daardoor binnen handbereik, resulterend in kortere cylustijden. Tijdens een demonstratie op de EMO 2015 met een grotere RXP801 in Race Cut-uitvoering bleek de bewerkingstijd met 21 procent verkort te kunnen worden bij gelijkblijvende oppervlaktekwaliteit.

Quadroguide
De bewerkingsmachines van Röders staan bekend om hun unieke combinatie van hoge nauwkeurigheid en dynamiek. Een ultieme stabiliteit van de machine in al zijn facetten vormt hiervoor de basis. Zo maakt Röders bijvoorbeeld gebruik van het Quadroguide-concept om een maximale stijfheid van het machineframe te bereiken. De directe lineaire aandrijvingen bieden eveneens maximale dynamiek met een minimale warmteontwikkeling. Tien onafhankelijke koelcircuits zorgen er bovendien voor dat de temperatuur van essentiële machinedelen constant wordt gehouden. Dankzij een extra regelkring worden eventuele afwijkingen in de spindellengte daarnaast geregistreerd en via de software gecompenseerd. De RXP501 heeft een bewerkingsbereik van 500 mm x 455 mm x 240 mm en een maximaal toerental van 42.000 min-1. Het vermogen bedraagt 14 kW, het gereedschappenmagazijn telt 21 posities (optioneel kan dat worden uitgebreid tot 42).

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.