Tot 30 procent lager energieverbruik bij draaien

Met zijn besparing tot 30 procent op energieverbruik sluit de eco-versie van de L230LMSA draaimachine van Hyundai-Wia naadloos aan op het thema van de Demoweek: Techniek voor morgen. Dat geldt overigens ook voor de productiviteit en nauwkeurigheid die de machine daarbij aan de dag legt. De L230LMSA is een van de highlights die Dymato presenteert tijdens de Demoweek.

Met de eco-versie van de L230LMSA levert Hyundai-Wia een concrete en substantiële bijdrage aan het streven naar meer duurzaamheid bij productieprocessen. De machine is onder meer voorzien van een Power Consumption Monitor, waarbij het energieverbruik real-time wordt weergegeven. Verder is de machine uitgerust met een Auto Power Off-optie, waarbij de machine automatisch kan worden uitgeschakeld aan het eind van een bewerking. Dankzij de minimaalsmering wordt daarnaast ook fors bespaard op olieverbruik. Een nevelcollector zorgt er daarbij voor dat fijne neveldeeltjes worden verwijderd, zodat ze geen vervuiling en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

 L230LMSA

Hoge stabiliteit

Maar ook op het gebied van productiviteit staat de L230LMSA zijn mannetje. De hoofdspil (15 kW, 4.000 min-1) en subspil (5,5 kW, 5.000 min-1) beschikken over krachtige built-in motoren. De hoofdspil heeft een stafdoorlaat van 65 mm, de draaidiameter boven het bed bedraagt 310 mm en de maximale draailengte 520 mm,. Dankzij de synchronisatie van hoofd- en subspil kunnen producten draaiend worden overgenomen.
De turret heeft een bewerkingsbereik van 220/560/590 mm (X/Z/B) en telt twaalf posities voor (aangedreven) gereedschappen met stabiele BMT-55 opname, met mogelijkheden voor zowel een rechte als een hoekfreeskop. De indexeertijd bedraagt slecht 0,2 s. Alle lineaire assen beschikken over dubbel uitgevoerde en door servomotoren aangedreven kogelomloopspillen met grote diameter en driezijdige geleiding. Want zoals altijd staat het hele machineconcept van Hyundai-Wia garant voor een hoge stabiliteit, met een minimum aan thermische effecten. Sinds de introductie op de Techni-Show 2012 heeft de L230LMSA-eco zich ontpopt tot een ware hardloper.

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.