Betrouwbare allrounders met weinig onderhoudskosten
MetaalNieuws December 2016 Lees het originele bericht hier

In het omvangrijke machinepark van GFM masters in parts in Bergeijk staan maar liefst zes machines van het fabricaat Hyundai-Wia: vier draaibanken en twee bewerkingscentra. Directeur Jeroen Verdonschot waardeert deze machines vooral vanwege hun allround mogelijkheden en hun betrouwbaarheid. “De oudste dateert uit 2007. Daarvan hebben we één keer een sensor moeten vervangen en hij werkt nog steeds heel nauwkeurig. Qua onderhoud zijn dit de aantrekkelijkste machines die er zijn.”

GFM produceert gedetailleerde machineonderdelen op maat voor de verpakkingsindustrie, speciale machinebouw, semiconductor industrie en de metaalindustrie. Dankzij het uitgebreide en gevarieerde machinepark is het mogelijk (on)bemand, flexibel en seriematig op afroep te produceren, en heeft de klant de keus uit een breed scala aan materialen die GFM kan  bewerken: roestvrij staal,  staal, aluminium, kunststoffen, gereedschapstalen en messing. De Brabantse toeleverancier streeft ernaar een betrouwbare partner te zijn op het gebied van seriematige, klantorder specifieke machineonderdelen van klein formaat. “We zijn het sterkst in seriematig repeatwerk vanaf vijftig stuks”, zegt Jeroen Verdonschot. “De onderdelen die we bewerken hebben maximaal het formaat van een schoenendoos, al mag dat best wel een grote doos zijn. Ook mogen het wel uitdagende producten zijn qua nauwkeurigheid en complexiteit.”

Allrounders

GFM beschikt over een groot aantal machines van hoofdzakelijk Aziatische makelij: Taiwanese, Koraanse en Japans merken. Daaronder dus ook de machines van de Koreaanse machinebouwer Hyundai-Wia, die in Nederland wordt vertegenwoordigd door Dymato in Veenendaal. Deze vervullen een belangrijke rol. “De Hyundai-Wia machines zijn allrounders waar je alles mee kunt doen”, zegt Verdonschot. “Eenvoudig en nauwkeurig werk, series van 1 maar ook van 500 stuks en alle materialen door elkaar heen.”

Vertrouwen

Die eerste machine die Verdonschot in 2007 van Dymato kocht was een CNC-draaibank. “We hadden toen alleen bewerkingscentra en wilden ook gaan draaien. Ik had gelijk een goed gevoel bij die machine. Hij was compact, goed geconstrueerd en uitgerust met een VDI opname voor het sneller wisselen van de gereedschappen. De prijs was ook nog eens goed en leverancier Dymato straalde vertrouwen uit.”
Verdonschot heeft die eerste machine uiteraard goed bekeken alvorens hij hem kocht. De tweede trouwens ook. Maar inmiddels is zijn vertrouwen in het machinemerk en de leverancier zo groot dat hij zijn Hyundai-Wia machines ‘blind’ koopt. Als hij een machine nodig heeft, gaat er een mailtje naar Dymato met de belangrijkste specificaties. Daarna wordt er nog wat gemaild en gebeld en wordt de machine besteld. “Natuurlijk is dat vertrouwen”, lacht Verdonschot. “Maar het is ook wel gemakkelijk dat het op deze manier kan. Want we zijn zo druk dat er nauwelijks tijd is om een machine uit te zoeken.”

Snelle levering en plaatsing

Doorgaans heeft GFM de machine die wordt gekocht direct nodig; of omdat er vanwege een nieuwe order capaciteitsuitbreiding nodig is, of omdat een machine moet worden vervangen. Dymato kan vaak binnen enkele dagen leveren, dankzij de grote voorraad die Hyundai Wia in het havengebied van Hamburg heeft staan. Ook kan de machine snel worden geplaatst.
Zo ging het ook met de twee machines van Hyundai-Wia die GFM dit jaar heeft gekocht: een CNC-bewerkingscentrum F500 Plus (tafelafmetingen 1200x500mm, maximale laadcapaciteit  800 kilo, 30 gereedschappen) voor heavy duty bewerkingen en een heel recent nog een CNC-draaibank L210 LMA. “Het is heel fijn dat deze machines ’s morgens worden gebracht en ’s avonds al draaien. Dat scheelt een hoop rompslomp op de werkvloer.”
De plaatsing is van de machines is eigenlijk ook de enige keer dat er monteurs van Dymato bij GFM over de vloer komen. Verdonschot: “De relatie met Dymato is heel goed en dat komt vooral omdat de machines zo goed zijn. Er zijn eigenlijk nooit problemen mee. We gebruiken hun serviceapparaat nauwelijks.”

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.