Handtmann Trunnion – Kuka robot – Siemens Run my robot

HBZ Trunnion met robot en Run my robot besturing voor maximale productiviteit en flexibiliteit

Op de komende EMO in Milaan (5 t/m 10 oktober 2015) presenteert

DSC_0781_small154 (3)
"De HBZ Trunnion 80, zoals die p de EMO 2015 te bewonderen zal zijn in combinatie met een KR 600 Fortec robot van Kuka"

Handtmann A-Punkt Automation als wereldprimeur een HBZ Trunnion 80 bewerkingscentrum dat is gekoppeld aan een zesassige industrierobot van Kuka. Het complete proces wordt daarbij aangestuurd via het bedieningspaneel van de machine met behulp van Sinumerik 840D sl software van Siemens.

De horizontale en vijfassige HBZ Trunnion machineserie is door Handtmann in 2012 gelanceerd en sindsdien voortdurend uitgebreid wat afmetingen en te bewerken materialen betreft. Inmiddels hoort een tafeldiameter tot 1.700 mm tot de mogelijkheden (bij de HBZ Trunnion 160) en lenen de machines zich voor een breed scala aan materialen, van staal en aluminium tot titaanlegeringen. Op die manier kunnen de machines naadloos worden afgestemd op de behoefte van klanten.

De nieuwste ontwikkeling is de mogelijkheid om de HBZ Trunnion machines te automatiseren met een KR 600 Fortec zesassige industrierobot van Kuka, zodat de machines 24/7 onbemand kunnen opereren. De robot biedt daarbij de mogelijkheid om nabewerkingen als boren, borstelen, ontbramen en polijsten parallel aan de bewerkingscyclus uit te voeren, tot werkstukgewichten van maar liefst 600 kg. Naast een hoge productiviteit wordt op die manier ook een maximale flexibiliteit bereikt.

DSC_0594_small106
"Dankzij de Sinumerik 840D sl van Siemens, met Run My Robot/Machining module, kan de combinatie van de machine en robot als één geïntegreerde productiecel worden bediend en aangestuurd"

 

Dankzij de Sinumerik 840D sl besturing van Siemens, met Run MyRobot/Machining module, kan de combinatie van machine en robot als één geïntegreerde productiecel worden bediend en aangestuurd. Vanaf het bedieningspaneel van de HBZ Trunnion kan de complete productiecel met de combinatie van bewerkingen door machine en robot centraal worden aangestuurd.

De combinatie van HBZ Trunnion 80 en KR 600 Fortec robot van Kuka is tijdens de EMO te bewonderen in hal 11, stand F14. Daar kunt u ter plekke een beeld krijgen van de mogelijkheden van de productiecel qua productiviteit en flexibiliteit.

 

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.