Röders 200DS vijfassig bewerkingscentrum

Compact, nauwkeurig en razendsnel

Als primeur voor ons land presenteert Dymato het nieuwste 200DS vijfassige bewerkingscentrum van Röders. Een compacte, robuuste en razendsnelle machine (met een versnelling tot 3g) die met name is ontwikkeld voor de hoognauwkeurige bewerking van kleine fijnmechanische onderdelen. Tot de bijzonderheden behoort een gewichtscompensatie voor de z-as met behulp van een wrijvingsloze vacuümbalg.

Net als de andere bewerkingsmachines uit de DS-serie van Röders beschikt de 200DS voor alle assen over wrijvingsloze en hoogdynamische directe lineaire aandrijvingen op basis van rolgeleidingen. Afhankelijk van de specifieke uitvoering zijn versnellingen mogelijk tot 3g. Dankzij de portaalconstructie is een hoge stabiliteit daarbij gewaarborgd.

De 200DS is uitgerust met een HSC-spindel (met HSK-25 opname) waarmee toerentallen tot een maximum van 60.000 min-1 mogelijk zijn. Omdat de snijkrachten lager liggen en het trillingsniveau beperkt blijft komen hogere nauwkeurigheden daarmee binnen handbereik. Die nauwkeurigheid krijgt extra inhoud door een uitgekiende temperatuurbeheersing met in totaal tien koelcircuits, inclusief een koelmantel rond de spindel. Daarnaast is sprake van een extra regelkring die afwijkingen in de spindellengte controleert en compenseert.

Een bijzonderheid van de 200DS is zoals gezegd de gewichtscompensatie voor de z-as met behulp van een vacuümbalg, een door Röders ontwikkeld en gepatenteerd systeem. Het gebruik van een vacuümbalg staat garant voor een wrijvingsloze operatie. Vermeldenswaard is ook de nauwkeurigheid van de kantelbeweging. Dankzij interne controlemetingen en real-time compensatie van afwijkingen via de besturing kunnen hier nauwkeurigheden worden bereikt die in veel gevallen beduidend beter liggen dan bij de tot nu toe gebruikte technieken.

De kleine en compacte 200DS komt tegemoet aan de toenemende vraag naar kleine en nauwkeurige onderdelen en kan daarbij sneller en goedkoper opereren dan een grotere machine. De 200DS leent zich bovendien moeiteloos voor onbemande productie, zodat een maximaal spilrendement kan worden bereikt.

rxp200ds

.

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.