Odin groeit sterk met CNC-machines van Dymato
METAALNIEUWS - NOVEMBER 2016 LEES HET ORIGINELE BERICHT

“Het zijn topmachines voor onze productgroepen.” Dat zegt algemeen directeur Remco Winters van Odin Verbindingstechnieken in Zoetermeer over de CNC-draaibanken en -freesmachine van het Hyundai-Wia waarmee hij en zijn medewerkers werken. Ze zijn geleverd door Dymato, dat het Zuid-Koreaanse merk in Nederland vertegenwoordigt.

"Remco Winters bij de jongste aanwinst van Odin Verbindingstechnieken, de CNC-draaibank Hyundai-Wia L210LMA"

De relatie tussen Odin Verbindingstechnieken en Dymato is min of meer toevallig tot stand gekomen. Zo’n 6 jaar geleden kon Remco Winters een grote order krijgen, maar daarvoor moest hij wel binnen twee weken een draaibank hebben. Zijn vaste machineleverancier kon daar niet voor zorgen. Een vertegenwoordiger van Dymato kwam precies op het goede moment langs en met hem sloot Winters een mooie deal: “Ik vroeg hem om een scherpe prijs, maar gaf tevens de garantie dat ik de komende 5 à 6 jaar elk jaar minimaal één machine van hem zou kopen. Dat kon ik doen omdat ik een forse groei voorzag.”

Gemakkelijk werken

En zo is het gegaan. Winters kocht de draaibank van Dymato zonder hem echt goed te hebben bekeken, maar stond wel binnen drie weken aan zijn eerste Hyundai-Wia machine te werken. Inmiddels staan er in de productieruimte in Zoetermeer vier draaibanken en een freesbank van dit merk. De eerste was een 2-asser met doorlaat voor materiaal tot diameter 65 mm. De volgende was precies dezelfde, maar met een subspindel. Daarna volgde een machine die een slag groter is (automatische doorvoer tot diameter 90 mm). De jongste aanwinst is een CNC-draaimachine Hyundai-Wia L210LMA, die afgelopen voorjaar is geïnstalleerd. “Het is gewoon makkelijk om dezelfde machines te werken. Alle gereedschappen en programma’s zijn uitwisselbaar, mijn medewerkers kennen de machines. Je doet de stekker er in en het is gaan.”

Hoogwaardig draaiwerk

Odin Verbindingstechnieken is van origine producent van propaangereedschappen. Deze worden onder de merknaam Hasmi geleverd aan dakdekkers en loodgieters, maar ook toegepast in machines voor de weg- en waterbouw. Toen Remco Winters het bedrijf zo’n tien jaar geleden overnam van zijn vader, besloot hij ook draaiwerk voor derden te gaan doen. Dat was het begin van een sterke groei. Nu doet Odin zo’n 80 procent draaiwerk voor derden. “We hebben het gigantisch druk en besteden heel veel uit. We doen hier hoogwaardig draaiwerk. De leuke dingen, specials en spoedjes doen we zelf, de rest leggen we bij anderen neer.”
Odin maakt onder meer onderdelen voor zwembaden, maar ook voor de voedingsmiddelen-, farmaceutische en automotive-industrie. Een sterk punt van het bedrijf is de snelle levering. “Vaak kunnen we de volgende dag al leveren. We kunnen snel schakelen door de voorraad die we aanhouden van allerlei materialen. Als een klant een order aankondigt, duurt het vaak nog wel 2 of 3 dagen voordat die echt komt. In de tussentijd heb ik de spullen al klaar liggen. Zo verkorten we de leveringstijd. We hebben ook veel draaiwerk op voorraad liggen. Dat kunnen we ons permitteren omdat de liquiditeit goed is. Zo kunnen we binnen 24 uur speciaal draaiwerk aanleveren.”

"Odin Verbindingstechnieken produceert propaangereedschappen onder de eigen merknaam Hasmi, maar levert ook draai- en freesdelen toe aan derden"

Samenwerking met Dymato

Winters is heel tevreden over de samenwerking met Dymato. “Ik zoek kleine bedrijven om me heen die snel kunnen schakelen Van een machineleverancier verwacht ik naast een goede prijs en een machine die aan de eisen voldoet, dat hij me snel een machine kan leveren als dat nodig is. Als er een storing is – wat gelukkig heel weinig voorkomt – of een onderdeel moet worden vervangen, dan moet dat dezelfde dag of uiterlijk binnen 24 uur worden opgelost. Er staat hier echt wel eens een machine stil, maar ik kan me niet veroorloven dat een machine niet beschikbaar is. Want als er een order komt moet ik direct aan de slag kunnen. Dymato doet het op al die punten heel goed. Als er dan ook nog eens een klik is met de mensen, dan is de keuze snel gemaakt.”

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.