MULTI-TASKING LM1800-TTSY als hart van complete productiecel
LM1800TTSY

Automatisering en manarme productie vormen de sleutelbegrippen als het gaat om de internationale concurrentie het hoofd te bieden. Tijdens de TechniShow 2016 toont Dymato (Hal 12, stand B032) de mogelijkheden op dat gebied in de vorm van een complete productiecel rond het LM1800-TTSY CNC-draai/bewerkingscentrum van Hyundia-Wia.

Manarme productie kan alleen succesvol worden uitgevoerd als alle variabelen rond het verspaningsproces (machine, productbelading, gereedschap en kwaliteitsbewaking) naadloos op elkaar zijn afgestemd. Vandaar dat bij de realisatie van de productiecel nauw is samengewerkt met specialisten als Cellro en Seco Tools. Om de verbinding te maken met robotisering en de gevraagde bewerkingsstrategieën is een open toegankelijkheid van de machine en de besturing een voorwaarde.

Het resultaat van de samenwerking is een complete productiecel die zich onderscheidt door een hoge betrouwbaarheid, dynamiek en flexibiliteit. Tijdens de komende Technishow laten Dymato, Cellro en Seco Tools dit aansprekende thema in een live demonstratie uitgebreid zien, waarbij elk van de drie partners vanuit zijn eigen specifieke invalshoek de gekozen oplossing toe kan lichten.

Etalage-LM1800 TTSY voor 24/7 productie
"Multi-tasking – LM1800TTSY voor 24/7 productie"

Dynamic Milling

De LM1800-TTSY is uitgerust met een hoofd- en subspil (vermogen 22 kW, 5.000 min-1) en twee turrets. Dat maakt het mogelijk om tegelijkertijd twee producten te bewerken in hoofdspil en subspil of om synchroon twee bewerkingen uit te voeren aan hetzelfde product. In totaal telt de machine acht bestuurde assen. Elke turret beschikt over twaalf gereedschapposities (optioneel zelfs 24), alle geschikt voor aangedreven gereedschappen (5,5 kW, 5.000 min-1). De indexeertijd bedraagt slechts 0,2 s. De machine heeft een stafdoorlaat van Ø 65 mm, met een swing boven het bed van 290 mm. De maximale lengte tussen de centers is 675 mm.

Tijdens de demonstratie op de TechniShow 2016 is de LM1800-TTSY gekoppeld aan een Xcellerate X10 magazijnsysteem met robot van Cellro. Onder de naam Dynamic Milling is door Seco Tools een nieuwe freesstrategie ontwikkeld om qua productiviteit en betrouwbaarheid het optimale compromis te bereiken tijdens de verspaning.

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.