Dymato Automation presenteert nieuwe Pick & Place opstelling

Onlangs werd al bekend dat Hanwha Robotics een samenwerking is gestart met het Belgische Pickit 3D. De eerste resultaten van de samenwerking met deze nieuwe partner op het gebied van vision zijn al zichtbaar. In de afgelopen dagen is er in de showroom van Dymato  in Veenendaal gewerkt aan een nieuwe collaboratieve robot Pick & Place opstelling.

In een video van de opstelling laten we zien hoe een HCR-3 en HCR-5 cobot samenwerken om een RVS bakje samen te stellen. De HCR-3 legt de bodem klaar, waarna de HCR-5 cobot de bijbehorende deksel perfect plaatst. Bij deze laatste handeling wordt er gebruik gemaakt van een 3D vision camera om de deksels uit de voorraadbak op te pakken.

Pickit M-HD 3D-camera

In de opstelling wordt er gebruik gemaakt van een M-HD 3D-camera. Deze camera is uitermate geschikt voor het nauwkeurig oppakken van kleine objecten. De minimale objectgrootte is 10x10x5 mm. Dit maakt de applicatie in combinatie met een cobot zeer geschikt voor ‘bin picking’ van kleine en producten, maar kan ook gebruikt worden bij pelletiseren en assemblage.

Advies op maat

Benieuwd of een Hanwha HCR cobot, in combinatie met plug & play 3D-camera, ook een passende automatiseringsoplossing is voor uw productieproces? Neem gerust contact op met Willem van Dam voor een advies op maat.

Willem van Dam, Accountmanager Robotics, verkoop.automation@dymato.nl

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.