Sterke groei inzet cobots

De wereldwijde markt voor robotica groeit snel. Van deze ontwikkeling staat niemand te kijken, maar de omvang van de groei en de voorspellingen voor de komende jaren overstijgen wel alle verwachtingen.

Onlangs berichtte het vakblad Mechatronica & Machinebouw over de resultaten van een onderzoek van Globaldata. Dit onderzoeksbureau voorspelt dat de wereldwijde markt zal verviervoudigen in de komende zes jaar. Dit komt neer op een jaarlijkse groei van 16 procent. Cijfers die ook Dymato de komende jaren zal nastreven.

 

Cobot als nieuwe collega

“De voorspellingen sluiten volledig aan op onze ervaringen het afgelopen jaar bij het inzetten van de cobot Hanwha HCR en onze verwachtingen voor de komende jaren.” Aldus Willem van Dam, Area Sales manager bij Dymato. “Sinds de lancering van de collaboratieve robots van Hanwha op de TechniShow in 2018 hebben we de cobots uit de HCR-serie aan diverse klanten geleverd.  Uiteraard was de verhoging van de productiecapaciteit een terugkerend thema. Ook de eenvoudig programmering en de flexibele inzet zijn belangrijke speerpunten bij ieder project. De gemiddelde groei van 16% per jaar die Globaldata voorspelt verwachten wij ook zeker de komende jaren te gaan halen. De cobot zal als ‘nieuwe collega’ steeds meer te vinden zijn op de werkvloer.”

 

Hanwha HCR-Serie

Dymato levert sinds 2018, naast de Hanwha draaimachines, de Hanhwa HCR-serie cobots in de Benelux. Van deze collaboratieve robots zijn er drie modellen beschikbaar met een maximaal draaggewicht variërend van 3, 5 en 12 kilogram. Het bereik varieert tussen de 600, 915 en 1300 millimeter. Ook de flexibiliteit springt in het oog. Dankzij haar slanke design kan Hanwha HCR op kleine oppervlaktes ingezet worden. Bovendien is de cobot mobiel, eenvoudig te verplaatsen voor nieuwe taken en kan hij met mens en machine op een veilige manier samenwerken.

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.