Dymato demonstreert alle Hanwha cobots op TechniShow
TechniShow Magazine, editie 1 februari 2020

Als exclusieve distributeur van de Zuid-Koreaanse Hanwha cobot in de Benelux, presenteert Dymato Automation van 1 t/m 4 september alle type Hanwha cobots op TechniShow. “De cobot is voor heel veel toepassingen geschikt en dat willen we bezoekers duidelijk maken op TechniShow”, vertelt Martin Visser, accountmanager robotics bij Dymato.

Dymato is een vrij jonge speler op de cobotmarkt, maar heeft inmiddels al diverse interessante projecten gerealiseerd bij klanten en kan spreken van een breed leveringsprogramma. Op de TechniShow presenteert Dymato drie Hanwha HCR cobotmodellen, de zelfontwikkelde HCT-1200 tafel en een mobiele cobot die op de stand rondrijdt. Deze kan ook ingezet worden in laboratoria. Visser: “Verder laten wij onze cobotlasapplicatie zien en demonstreren wij hoe cobots gebruikt kunnen worden voor end-of-line palletisering. Als laatste hebben we nog een verrassing op de planning staan.”

Laden en ontladen

“We zochten eind 2017 een mooi merk voor het laden en ontladen van werkstukken en kwamen bij de Hanwha cobot uit, die we vervolgens naar Europa hebben gehaald”, vertelt Visser. De Hanwha HCR komt in drie modellen met een draagvermogen van drie, vijf en twaalf kilogram en beschikt over een uniek programmeersysteem. Visser: “Een halve dag training is al voldoende om met de cobot aan de slag te gaan. Ook kan de cobot middels een knop op het bedieningspaneel in direct teaching mode geplaatst worden. De programmeur kan dan heel makkelijk punten programmeren, door de robot met de hand vast te pakken en te bewegen. Tijdens de TechniShow kunnen bezoekers dit zelf ervaren.” Naast de cobot levert Dymato ook de HCT-1200 tafel, die speciaal ontworpen is voor het beladen van metaalbewerkingsmachines met een cobot. Doordat alle componenten zijn geïntegreerd in de tafel, kan het complete systeem met behulp van een palletwagen bij elke gewenste machine geplaatst worden. Visser: “Dit is een simpele oplossing om de cobots mobiel in te zetten.”

TechniShow 2020 uitgesteld naar 2022

Na de verplaatsing van de TechniShow naar september 2020 bleek ook deze datum niet haalbaar. De organisatie meent dat met een verplaatsing recht wordt gedaan aan de belangen van alle stakeholders en dat in 2022 onder betere omstandigheden een goede beurs kan worden georganiseerd. 

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.