Hyundai behaalt winst bij WRC Rally Sardinië

Voor het jaarlijks terugkerende Hyundai Family Event tijdens de WRC Rally zijn we dit jaar met alle andere Hyundai-Wia dealers afgereisd naar Sardinië. Het is fijn alle dealers tijdens dit evenement in Italië opnieuw te begroeten. Dit enerverende weekend geeft ons alle ruimte om elkaar beter te leren kennen en samen te praten over alle nieuwe ontwikkelingen binnen Hyundai-Wia.

De achtste rally in het kampioenschap bood een perfecte mix van prachtige uitzichten op de natuur en spectaculaire rally races. Hyundai heeft in World Rally Championship competitie drie teams rijden in de Hyundai i20 coupé. De race startte op vrijdag met twee van de in totaal zes stages. Door een late aankomst sloten we aan bij de tweede stage. Na het passeren van de derde auto werd wegens een crash de stage gecanceld en moesten we helaas de bus pakken voor de lange rit terug naar het hotel.

Zaterdag was een goede dag voor Ott Tänak in zijn Toyota Yaris. Bij beide stages die wij hebben gezien eindige hij op de eerste plaats. En wist hij in de derde stage Dani Sordo in zijn Hyundai op ruim 25 seconden afstand te houden. De 36 jarige Sordo wist op zijn beurt dit verlies op zondag terug te pakken. Tänak raakte met zijn auto een rots. Met de schade aan zijn wiel wist hij met aangepaste snelheid de race uit te rijden en toch te finishen op 2 minuten afstand van de Spanjaard Dani Sordo die met de winst naar huis ging.

Ook dit jaar zorgde een korte helikopter vlucht tussentijds voor vlot vervoer naar de volgende rally locatie, zodat we geen moment van de laatste spectaculaire stage hoefden te missen.

Twee van de drie teams van Hyundai wisten in Sardinië een plek op het podium te bemachtigen. Het team van Mikkelsen – Jaeger behaalde de derde plaats. Met een voorsprong van ruim 13 seconden op de nummer 2 eindigde het team Sordo – Del Barrio op de eerste plaats.

De feestvreugde was compleet met de uitslag voor de constructeurs titel. Het Hyundai Shell Mobis WRC team staat in dit klassement namelijk stevig aan de leiding met 242 punten. Reden genoeg voor een feestje tijdens deze etappe in Italië.

 

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.