Dymato lanceert cobot Hanwha Techwin in de Benelux

Een flexibele robot die veilig tussen en met mensen samen kan werken. Dat is de essentie van de cobot Hanwha HCR, die Dymato in de Benelux op de markt brengt. Deze ‘collaborative robot’ wordt gepresenteerd op de TechniShow 2018 in Utrecht, wat neerkomt op een Europese primeur.

Robots die niet op afgeschermde, vaste plekken opereren, maar mobiel zijn, eenvoudig te bedienen en met mens en machine veilig samenwerken. Met Hanwha HCR wordt dat werkelijkheid. De cobot, zoals de collaborative robot wordt genoemd, luidt een nieuw tijdperk binnen de automatisering in. Hanwha HCR maakt het mogelijk om de productie eenvoudig op te schroeven. Voor werkzaamheden als machinebelading, kwaliteitscontrole of montage kan de cobot ingezet worden. Ook voor ander repeterend werk zoals lassen of assemblage is de Hanwha HCR een ideale ‘collega’.

Het Zuid-Koreaanse Hanwha Precision Machinery is een toonaangevende speler in de wereldwijde markt. Met Dymato als exclusieve dealer wordt de markt in de Benelux betreden. Cobots van de Hanwha Collaborative Robot-serie (HCR) zijn eenvoudig te instrueren. De HCR-serie wordt aangestuurd middels een controller op basis van ‘teach and learn’. Door de robot met de hand te bewegen, wordt de baan geprogrammeerd. Verder is ‘path recording’ ook standaard onderdeel van de besturing. In dat geval slaat het systeem automatisch de volledige taak op als programma. Zelfs zonder enige robotkennis is de cobot dus eenvoudig aan het werk te zetten.

Mens en machine werken samen

Opvallend is ook de interactie met mens en machines. De cobot hoeft niet afgeschermd te worden achter een hekwerk, maar reageert op haar omgeving. Hanwha HCR antwoordt direct op menselijke aanrakingen. Zodra de cobot in contact met een operator komt, stopt niet alleen de beweging, maar kan de operator ook gemakkelijk de cobot van zich afduwen. Vervolgens zoekt de cobot met een druk op de knop weer de juiste positie op. Er bestaat dus geen beklemmingsgevaar op de werkvloer. Daarmee is de Hanwha HCR een uiterst veilige oplossing.

"Hanwha Techwin HCR uitgerust met de servo gripper."

De HCR-serie is leverbaar in drie modellen en heeft een maximaal draaggewicht variërend van 3, 5 en 12 kilogram. Het bereik varieert tussen de 600, 915 en 1300 millimeter. Ook de flexibiliteit springt in het oog. Dankzij haar slanke design kan Hanwha HCR op kleine oppervlaktes ingezet worden. Bovendien is de cobot mobiel en eenvoudig te verplaatsen voor nieuwe taken.

Veilig en eenvoudig

Dymato acht de tijd rijp voor introductie van de Hanwha HCR-serie. “De orderportefeuille van onze klanten zit zo vol, dat ze moeite hebben om aan de vraag te voldoen. De productiecapaciteit moet omhoog en personeel heeft een belangrijke rol in het realiseren van die groei, maar dan moet je je personeel wel zo inzetten, dat ze het verschil kunnen maken. Eenvoudige klussen moeten dus geautomatiseerd worden, zodat de expertise van de mensen op de juiste plek terechtkomt. Deze nieuwe cobot gaat dit mogelijk maken. Dit is een laagdrempelige, veilige en eenvoudig te programmeren oplossing”, zeggen Theo en Ingrid Coffeng, eigenaren van Dymato.

Dymato lanceert de Hanwha HCR-5 tijdens de TechniShow in de Jaarbeurs in Utrecht. U bent van harte welkom om de cobot te bekijken. Dymato is van dinsdag 20 maart tot en met vrijdag 23 maart te vinden in hal 12, standnummer B038. Hopelijk tot ziens!

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.