L2600SY

L2600SY: geknipt voor zware verspaning

Van Hyundai-Wia introduceert de L2600SY, een nieuwe draaibank met Y-as (+ 50/- 50 mm), waarmee de meest complexe producten in een enkele opspanning gerealiseerd kunnen worden. De machine komt vooral tot zijn recht bij zware verspaning.

BMT Processing-Y axis

Het gebruik van boxgeleidingen voor de Y-as en de beide X-assen, die het zwaarst worden belast, staat bij de L2600SY garant voor een hoge robuustheid. De aandrijving vindt plaats met behulp van dubbel uitgevoerde kogelomloopspillen met grote diameter, die direct gekoppeld zijn aan servomotoren. Omkeerspeling wordt op die manier uitgesloten. Voor de Z-assen is gekozen voor lineaire geleidingen vanwege de hogere dynamiek.

 

Hoofd- en subspil worden aangedreven met behulp van krachtige built-in motoren (22 kW, resp. 15 kW). Ook bij zware bewerkingen blijft het trillingsniveau daardoor beperkt, wat ten goede komt aan de nauwkeurigheid en de oppervlaktekwaliteit. Door de hoge dynamiek blijven niet-productieve neventijden beperkt, zodat een hoge productiviteit kan worden bereikt. Beide spillen zijn voorzien van een intern koelsysteem, waardoor thermische effecten tijdens de bewerking tot een minimum beperkt blijven.

L2100SY Processing2

De L2600SY heeft een stafdoorlaat van Ø 81 mm, de swing boven het bed ligt op 780 mm. De maximale lengte tussen de centers bedraagt 830 mm. De L2600SY beschikt over twee turrets met elk twaalf gereedschapposities (optioneel zelfs 24), alle geschikt voor aangedreven gereedschappen (5,5 kW, 6.000 min-1). De indexeertijd bedraagt slechts 0,15 s.

Voor de besturing van de machine heeft Hyundai Wia het krachtige en gebruiksvriendelijke HW-PGI F (Hyundai Wia Programming Guide i for Fanuc System) softwarepakket ontwikkeld. Het pakket bevat diverse modules om enerzijds het programmeerproces te versnellen en anderzijds productiviteit en betrouwbaarheid van het bewerkingsproces te optimaliseren. Voorbeelden daarvan zijn ‘Tool Monitoring’(die onder meer de belasting van de gereedschappen tijdens het proces bewaakt) en ‘Machine Monitoring System’(voor de bewaking en analyse van de machineconditie).

 

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.