April events DYMATO: ZIE Rotterdam en MTC Veldhoven

MTC 2024 Manufacturing Technology Conference Veldhoven | 16 april 2024

Het doel van dit evenement is om technici uit de ontwerp- en productie-industrie samen te brengen om kennis te delen over maakbaarheid. Met deze jaarlijkse Manufacturing Technology Conference vergroten we de kennis over maakbaarheid voor ontwikkelaars en helpen we hen zoeken naar mogelijkheden die voorheen onbekend waren. Daarom organiseert Mikrocentrum samen met het Knowledge Sharing Centre en partners ASML en Thermo Fisher Scientific de Manufacturing Technology Conference. Dit jaarlijkse evenement dat in 2023 voor het eerst plaatsvond, biedt professionals uit de hightech en maakindustrie de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en kennis te delen over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van productie- en fabricagetechnologie. 

Niet alleen nauwkeurigheid, ook korte doorlooptijden, kostendruk en de toenemende eisen om de CO2 voetafdruk te verkleinen zijn serieuze uitdagingen voor de hightech toeleveringsindustrie in de Benelux. In april en mei presenteren Röders en Dymato technologie voor precisiefrezen die juist deze uitdagingen aanpakt.

All-in-one productieproces met automatisering uit eigen hand – turn key

Röders, pionier en specialist in HSC-frezen, ontwikkelt haar machines voor de beste prestaties op het gebied van maximale machinedynamiek met optimale oppervlaktekwaliteit en nauwkeurigheid. Röders ontwikkelt zijn machines voor optimale prestaties in precisiebewerking door frezen, slijpen en meten te combineren in één machine. 

Doorvoertijden worden aanzienlijk verkort omdat operators het werkstuk slechts één keer hoeven op te spannen.

Tijdens het bewerkingsproces kunnen op de machine meetcycli geprogrammeerd worden en corrigeert de besturing waar nodig de bewerking en realiseert hierdoor dat elk product binnen de toleranties van de machine komt. Na afloop van de bewerking kan de machine een meetrapport van het product maken conform het protocol van de afnemer en indien gewenst direct aan de afnemer ter beschikking stellen.

De nieuwe PRECITEMP technologie ontwikkeld door Röders maakt het mogelijk om ook in een niet optimaal geklimatiseerde ruimte ultra precieze werkstukken te frezen.

MIS HET NIET: LIVE TECH TALK Dhr. Jürgen Röders 15:45 – 16:15 zaal MTC2

Tijdens MTC presenteert Jürgen Röders, CEO van de Duitse fabrikant van precisie CNC-machines Röders, in een Tech Talk z’n visie als machinebouwer op precisie verspanen en de oplossingen die het hiervoor ontwikkelt. Naast de basisvoorwaarden voor een stabiele, nauwkeurige machine, ook in 24/7 productie, heeft Röders afgelopen jaar op de EMO Hannover de PRECITEMP-technologie gepresenteerd. Door de machine met water, dat met een marge van +/- 0,02°C thermisch stabiel is, te koelen; door de bewerkingsruimte te voorzien van airco en door softwarematig te compenseren, blijft het nulpunt van de machine binnen een nauwkeurigheid van +/- 1µm, zelfs als de omgevingstemperatuur met +/- 3°C verandert. Daarnaast treft Röders in de CNC-machines nog aanvullende maatregelen, zoals temperatuur geregelde  rolgeleidingen en enkel direct drives, zowel lineaire en torque motoren, toe die niet slijten. Jürgen Röders zal in zijn presentatie tijdens MTC eveneens dieper ingaan op de eigen RMS6 besturing. Deze is op meerdere punten afgestemd op de nauwkeurige bewerkingen. Röders heeft verder een zelfkalibratie ontwikkeld waarmee de machine op elk gewenst moment automatisch de geometrische nauwkeurigheid kan controleren. Ontdek hoe onze geïntegreerde aanpak van frezen, slijpen en meten in één opstelling zorgt voor hoge efficiëntie in precisiebewerking. Dankzij deze innovatie kunnen doorvoertijden aanzienlijk worden verkort doordat operators slechts één keer het werkstuk hoeven in te stellen. 

Tijdens een 25 minuten durende live Tech Talk deelt de heer Röders persoonlijk meer inzichten hierover.

Meer weten over de Manufacturing Technology Conference? Bekijk het programma en lees meer over wat u van ons kunt verwachten op de event website. 

Wij komen graag met u in gesprek op onze Dymato/Röders stand M033!  REGISTREER NU GRATIS

 

 

 

ZIE 2024 Zuid-Hollands Industrie Event    Rotterdam | 4 april 2024

Hét kennis- en netwerkevent voor de Zuid-Hollandse technologische industrie

Het evenement ZIE 2024, dat op 4 april in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam plaatsvindt, is dé centrale ontmoetingsplek voor de technologische industrie uit Zuid-Holland. Dit jaarlijkse evenement verbindt hightech- en maakbedrijven, toeleveranciers, kennisinstellingen, opleiders en overheden. Samenwerkingen tussen bedrijven en sectoren in de Zuid-Hollandse industrie zijn nodig om de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag de dag op te lossen. Het thema van dit jaar is daarom ‘Nieuwe technologie voor de maakindustrie’.

LEES MEER over Dymato tijdens ZIE Rotterdam.

MELD U GRATIS AAN voor ZIE Rotterdam op 4 april en bezoek Dymato op stand 71

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.