HBZ CompactCell – veel dynamiek per vierkante meter

Met het nieuwe HBZ CompactCell vijfassige horizontale bewerkings- centrum zet Handtmann nieuwe standaards bij de bewerking van verspaningsintensieve onderdelen tot 2 x 1 m. Het gaat hier om een compacte, nauwkeurige en uiterst veelzijdige vijfassige bewerkingsmachine, met een vermogen van 75 kW en een toerental tot 20.000 min-1.

HBZ_CC_9
"HANDTMANN – HBZ Compact Cell"

Handtmann is vooral bekend als leverancier van grote vijfassige freesmachines en bewerkingscentra voor de hoogprecisie en productieve bewerking van volumineuze aluminiumdelen, zoals die onder andere veel worden toegepast binnen de aerospace industrie. Met het horizontale CompactCell bewerkingscentrum betreedt Handtmann nu ook sectoren waar sprake is van kleinere componenten, maar waar precisie en efficiëntie evenzeer topprioriteit hebben. Te denken valt aan de automotive en solarindustrie, de machinebouw en de modellen- en matrijzenbouw.

HBZ_CC_n3
"HANDTMANN Compact Cell – bewerking"

De CompactCell heeft een lineair bewerkingsbereik van 2.650 mm x 1.100 mm x 550 mm, waarbij de ijlsnelheden van de lineaire geleidingen kunnen oplopen tot 60 m/min. De versnelling bedraagt 0,5G. De C- en A-as hebben een rotatiebereik van respectievelijk ± 200º en ± 120º, bij een snelheid van 300 º/s.

Dankzij de horizontale uitvoering is een optimale afvoer van spanen en koelmiddel gegarandeerd. Bovendien kan de machine daardoor verticaal worden beladen, terwijl de werkruimte optimaal toegankelijk blijft.

De machine beschikt over een groot aantal opties om zowel de nauwkeurigheid als de productiviteit te optimaliseren en te garanderen. Zoals spindeldiagnose, gereedschapbewaking en temperatuurcompensaties voor de lineaire assen. Als optie kan de machine eveneens worden geleverd in pendeluitvoering en met palletwisselsysteem, zodat de machinestilstand tot nagenoeg nul kan worden teruggebracht. Kortom, een machine met een hoge mate van flexibiliteit die zich eenvoudig laat aanpassen aan de diverse uitdagingen die de hedendaagse verspaning stelt. Niet onbelangrijk: de machineconstructie is zodanig uitgevoerd dat geen speciale fundering nodig is.

HBZ_CC_Automation - klein
"HANDTMANN – Compact Cell automatisering in opbouw"

 

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.