Handtmann A-Punkt Automation 25 jaar succesvol
GANTRY_TS_05
"HANDTMANN freesbewerking op Gantry"

In 2014 is het 25 jaar geleden dat A-Punkt Automation werd geïntegreerd binnen het Handtmann concern. Dat betekende het startsein voor de bouw van vijfassige HSC bewerkingscentra in tal van uitvoeringen en voor verschillende disciplines. Inmiddels heeft Handtmann A-Punkt Automation een grote naam opgebouwd op dit gebied en timmert het bedrijf wereldwijd met succes aan de weg.

De eerste machine die door Handtmann A-Punkt Automation werd ontwikkeld was het PBZ profielbewerkingscentrum. De PBZ-machineserie vormt nog steeds een van de speerpunten binnen het programma en is uitgebreid tot drie hoofdlijnen: SC, NT en HD. Profielen tot een lengte van 30 meter kunnen op deze machines zeszijdig in een enkele opspanning worden bewerkt.

Daarnaast omvat het programma anno 2014 nog drie andere machinetypen, waaronder de HBZ horizontale bewerkingscentra. Deze machines lenen zich bij uitstek voor de vijfassige bewerking van grote aluminium werkstukken tot een afmeting van 4 m x 1 m (HBZ CC) of zelfs 7 m x 2 m (HBZ AC). Met de introductie van de HBZ Trunnion kunnen nu ook andere metalen worden bewerkt, tot en met de moeilijk verspaanbare varianten, tot een diameter van 1700 mm. Op de AMB machinebeurs in Stuttgart werd onlangs de nieuwste telg binnen de HBZ-serie ten doop gehouden in de vorm van het HBZ Trunnion 80 T draaifreescentrum.

Ook de UBZ universele bewerkingscentra hebben zich een vaste plaats veroverd in de markt, als flexibele en betrouwbare oplossing voor de vijfassige bewerking van grote werkstukken in diverse materiaalsoorten. De vierde machinelijn bestaat uit de GANTRY portaalbewerkingscentra van het type VS, CS en TS, voor de vijfassige bewerking van grote en zware werkstukken tot afmetingen van 47 m x 7 m.

Turn-key

HBZ_AC_500_250_Automation14Kenmerk van Handtmann A-Punkt Automation is, naast het accent op grote formaten, dat alle bewerkingsmachines via tal van opties naadloos kunnen worden afgestemd op de specifieke eisen en wensen van de klant. De machines worden bovendien turn-key geleverd, dat wil zeggen inclusief automatisering en advies over de optimale gereedschapskeuze en freesstrategie. Zo kan in elke specifieke situatie, of het nu gaat om de hoogvolume verspaning van aluminium of de bewerking van hardmetalen en superlegeringen, een optimale productiviteit worden bereikt.

Internationaal

Sinds 1993 staat Handtmann A-Punkt Automation onder leiding van Andreas Podiebrand. Vanwege de gestage groei van de onderneming is de leiding in 2012 versterkt met de komst van Andreas Leiner. Want door de jaren heen heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een mondiale speler, met vestigingen in de USA en Rusland en een wereldwijd netwerk van service- en verkoopkantoren. Vanuit het moederbedrijf in Baienfurt wordt 80 procent van de machines buiten Duitsland geïnstalleerd.

Stichting

Handtmann A-Punkt Automation is een van de zes divisies binnen de Handtmann Gruppe, een familiebedrijf dat wereldwijd inmiddels 3.000 medewerkers telt. De afgelopen tien jaar is de omzet nagenoeg verdubbeld tot een verwachte 640 miljoen euro in 2014. Om versnippering van het bedrijfskapitaal te voorkomen en de continuïteit van de onderneming in de toekomst te garanderen zijn de aandelen sinds kort ondergebracht in een speciaal daartoe opgerichte stichting.

HBZ_AC_500_250_Automation14
"HANDTMANN – Belading Trunnion 80"

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.