Volumeverspaning met bavius

Snel en nauwkeurig grote volumes  verspanen in korte tijd 
met de 5-assige horizontale CNC bewerkingscentra

bavius HBZ AeroCell 700/200 en HBZ CompactCell 600/100

Met de HBZ serie biedt bavius ​​een productlijn die staat voor korte bewerkingstijden, optimale bewerkingstechniek en kwaliteit. De HBZ AeroCell en HBZ CompactCell machines worden ingezet voor 5-assige horizontale bewerking van grote aluminium constructiedelen en zijn geschikt voor zeer uiteenlopende toepassingen en werkstukafmetingen tot een lengte van 7.000 mm en een breedte van 3.000 mm. We lichten hieronder 2 machines uit. Voor beide types geldt momenteel een korte levertermijn. 

 

Bavius HBZ AeroCell 700/200

Een 5-assig bewerkingscentrum voor volume verspaning, dat tegelijkertijd snel en nauwkeurig werkt. Met een 125kw spindel freest deze HBZ AeroCell 700/200 tot wel 15 liter aluminium per minuut.

De productie van grote aluminium constructiedelen vereist vooral één ding: een krachtige bewerking en een hoge verspaningscapaciteit. Met het horizontale bewerkingscentrum HBZ AeroCell bereikt u optimale prestaties op elk gebied. Hoge verspaningsvolume tot 15 l / min zijn het resultaat van een machineconcept dat is ontworpen voor frezen met hoge snelheid: een combinatie van hoge verplaatsingssnelheden , acceleratie en een groot spilvermogen. 

Optimale ergonomie

Ergonomisch ontwerp is een opvallend kenmerk van het horizontale bewerkingscentrum HBZ AeroCell: de horizontaal geplaatste pallets voor laden en lossen en het grote kijkvenster garanderen optimale ergonomische eigenschappen en gebruiksvriendelijkheid, zowel tijdens het opzetten als tijdens het daadwerkelijke bewerkingsproces.

Ideale bewerkingsomstandigheden

Stabiele en nauwkeurige bewerking, ook bij hoge snelheid. De horizontale spilpositie garandeert een optimaal spaan- en koelmiddelbeheer..

Standaard geïntegreerd palletwisselsysteem zorgt voor ruimtebesparing

Het geïntegreerde en daardoor ruimtebesparende palletwisselsysteem, standaard inbegrepen bij de HBZ AeroCell, is uitgerust met een zwenkeenheid voor twee pallets en maakt het opspannen parallel aan de productie mogelijk.

Lees meer over de HBZ AeroCell AC700/200: 

 

Bavius HBZ CompactCell 600/100

Compacte en krachtige 5-asser voor werkstukken tot 6000 mm x 1000 mm

Krachtig en dynamisch

Het HBZ CompactCell horizontale bewerkingscentrum van bavius is met zijn hoge snij snelheden en het compacte machine ontwerp de perfecte oplossing voor krachtige en dynamische 5-assig  simultaan bewerken van aluminium werkstukken. De horizontale spil met hoog vermogen bereikt topwaarden in dit materiaal.

Ergonomisch ontwerp

Een goed ergonomisch ontwerp is een van de belangrijkste voordelen van het HBZ CompactCell horizontale bewerkingscentrum. Tijdens het instellen zorgen de horizontaal geplaatste laad- en los-pallets voor een optimale ergonomie. Tijdens de bewerking biedt het grote kijkvenster een optimaal zicht op het werkstuk.

Compact

Het compact machineontwerp met een volledig omsloten werkgebied zorgt voor veiligheid en heeft een kleine footprint, waarbij een speciale fundering niet nodig is.

Lees meer over de HZB CompactCell 600/100:

Technical data sheet  

Product catalogus

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.