LM1800TTSY van Hyundai Wia verovert Europese markt

LM1800TTSY van Hyundai Wia verovert Europese markt

Wat zijn prestatievermogen betreft kan de LM1800TTSY van Hyundai Wia zich meten met elke draaimachine in het topsegment van de markt. Dankzij de robuuste en compacte bouw is de machine in staat om te voldoen aan de hoogste eisen qua snelheid, nauwkeurigheid en stabiliteit. Steeds meer gebruikers raken dan ook overtuigd van de mogelijkheden van de LM1800TTSY.

LM1800TTSY - groot formaatDe LM1800TTSY is uitgerust met een hoofd- en subspil en twee turrets. Dat maakt het mogelijk om tegelijkertijd twee producten te bewerken in hoofdspil en subspil of om synchroon twee bewerkingen uit te voeren aan hetzelfde product. Door de extra Y-as waarover de boventurret beschikt (met een verplaatsing van + 50/- 50 mm) zijn daarbij ook frees- en boorbewerkingen mogelijk uit het hart van het werkstuk, zodat de meest complexe producten in een enkele opspanning gerealiseerd kunnen worden.

Elke turret beschikt over twaalf gereedschapposities (optioneel zelfs 24), alle geschikt voor aangedreven gereedschappen. Het vermogen bedraagt in dat geval 5,5 kW en het maximale toerental 5.000 rpm. Daarbij staat een grote variëteit aan gereedschaphouders ter beschikking voor bewerkingen zowel aan de omtrek als aan de kopse zijde van het werkstuk.

 

Robuuste boxgeleidingen

Het gebruik van boxgeleidingen voor de Y-as en de beide X-assen, die het zwaarst worden belast, staat garant voor een hoge robuustheid. De aandrijving vindt plaats met behulp van dubbel uitgevoerde kogelomloopspillen met grote diameter, die direct gekoppeld zijn aan servomotoren. Omkeerspeling wordt op die manier uitgesloten. Voor de Z-assen is gekozen voor lineaire geleidingen vanwege de hogere dynamiek.

Het werkbereik in X- en Z-as bedraagt respectievelijk 20 mm en 40 mm, waarbij ijlsnelheden tot 40 m/min mogelijk zijn. Beide turrets (met stabiele BMT-55 opname) onderscheiden zich door een ultrakorte indexeertijd van 0,2 seconden.

 

Intern koelsysteem

Hoofd- en subspil worden aangedreven met behulp van krachtige built-in motoren. Ook bij zware bewerkingen blijft het trillingsniveau daardoor beperkt, ten gunste van de nauwkeurigheid en de oppervlaktekwaliteit. Door de hoge dynamiek blijven niet-productieve neventijden daarbij beperkt, ten faveure van de productiviteit van de machine. Beide spillen zijn voorzien van een intern koelsysteem, waardoor thermische effecten tijdens de bewerking tot een minimum beperkt blijven.

Zowel hoofd- als subspil beschikken elk over een vermogen van 22 kW en een maximaal toerental van 5.000 rpm. De indexeernauwkeurigheid van de beide C-assen bedraagt 0,001º. De stafdoorlaat bedraagt Ø 65 mm, tde maximale draaidiameter boven het bed 230 mm. De maximale lengte tussen de centers is 700 mm.

 

Krachtige besturing

Voor de besturing van de machine heeft Hyundai Wia het krachtige HW-PGI F (Hyundai Wia Programming Guide i for Fanuc System) softwarepakket ontwikkeld. Het pakket bevat diverse modules die tot doel hebben om enerzijds het programmeerproces te versnellen en anderzijds productiviteit en betrouwbaarheid van het bewerkingsproces te optimaliseren. Voorbeelden daarvan zijn ‘Tool Monitoring’(die onder meer de belasting van de gereedschappen tijdens het proces bewaakt) en ‘Machine Monitoring System’(voor de bewaking en analyse van de machineconditie). Het energieverbruik wordt gereduceerd doordat de machine automatisch in de stand-by modus wordt geschakeld op het moment dat geen activiteit plaatsvindt. Tot de standaarduitrusting behoort eveneens een toolpresetter en een toolmonitor, die de gereedschappen controleert op breuk. Tot de opties behoren een geïntegreerde stafaanvoer, een olie- en waterscheider en een ontlaadarm voor gerede werkstukken.

Eind 2014 waren er in Europa al 210 LM1800TTSY’s operationeel, ter illustratie dat de machine volledig tegemoet komt aan de uitdagingen die op deze veeleisende en kritische markt worden gesteld. Naast de LM1800TTSY levert Hyundai Wia ook nog een iets kleinere LM1600TTSY en een grotere LM2500TTSY.

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.