Bavius presenteert oplossingen voor luchtvaartindustrie op EMO
TechniShow Magazine, online publicatie 8 augustus 2019

Evenals in voorgaande jaren zal Bavius technologie (voorheen Handtmann A-Punkt Automation) aanwezig zijn op de EMO in Hannover met de nieuwste ontwikkelingen voor met name de luchtvaartindustrie. Primeurs op de stand van Bavius zijn o.a. het nieuwe horizontale HBZ CompactCell 600/100 bewerkingscentrum dat wordt gevisualiseerd door Powerwall VR-technologie. Daarnaast staat de Bavius milling head ‘bmh’ in de schijnwerpers. 

Met een gevarieerd productportfolio is Bavius een betrouwbare partner voor specifieke productie-uitdagingen voor een breed scala aan branches en dan met name de luchtvaartindustrie. “We kijken naar wat onze klanten nodig hebben en ontwikkelen vanuit dat standpunt voortdurend nieuwe oplossingen. Het nieuwe HBZ CompactCell 600/100 bewerkingscentrum is daar een mooi voorbeeld van”, vertelt Armin Walther, CEO van Bavius technologie.

Complexe werkstukken verspanen

Het horizontale HBZ CompactCell 600/100 bewerkingscentrum is het nieuwe grote broertje in de HBZ-serie en is ontwikkeld voor het hoogproductief bewerken van grote aluminiumdelen. Het krachtige, vijfassige bewerkingscentrum maakt het mogelijk om complexe werkstukken te verspanen. In combinatie met de nieuwe, compacte bmh freeskop is het Bavius gelukt om de kwaliteit, nauwkeurigheid, stabiliteit en productiviteit van de HBZ-serie verder te verbeteren. Een bijkomend voordeel is het ergonomische ontwerp van de bewerkingscentra: tijdens het instellen zorgen de horizontaal geplaatste pallets voor het laden en het lossen voor een optimale ergonomie en tijdens het bewerken biedt het grote raam een optimaal zicht op het werkstuk.

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.