Ontmoet Dymato op vakbeurzen in het najaar!

Dymato neemt deel aan de volgende beurzen in het najaar:  

EMPACK DEN BOSCH | 8 + 9 SEPTEMBER 

Bezoek Dymato Automation op de Empack beurs van 8 en 9 september in de Brabanthallen in Den Bosch.

Empack is de grootste vakbeurs in de Benelux op het gebied van verpakkingstechnologie en vormt het unieke businessplatform voor producten, diensten en oplossingen uit de verpakkingswereld. Op 8 en 9 september 2021 zijn de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch het decor voor de 19e editie van Empack. Beter, efficiënter en duurzamer produceren staat twee dagen lang centraal.

Van toonaangevende wereldwijde merken en retailers tot innovatieve start-ups en boeiende nieuwe ondernemingen. Het event bruist van toegewijde investeerders.  Ze willen hun verpakkingsuitdagingen oplossen door het nieuwe technologie en materialen te ontdekken.  Uiteraard staan nieuwe kennis en inspiratie opdoen en nieuwe connecties maken ook hoog op ieders agenda. U kunt uw komst naar de Empack combineren met een bezoek aan de Logistics & Automation beurs, die gelijktijdig plaatsvindt.

Registratie vooraf is verplicht voor deze beurs. Wilt u vooraf een entreeticket ontvangen voor de Empack neem dan contact met ons op.

U bent van harte welkom op onze Empack stand 2.C101 stand om u kennis te laten maken met onze Hanwha cobots en ons team. 

 

NEDERLANDSE METAAL DAGEN | 15 – 17 SEPTEMBER 

Dymato neemt deel aan de Nederlandse Metaal Dagen van 15 – 17 september 2021.

Het kennisevenement van de maakindustrie is een combinatie van een beurs en congres en vindt plaats in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

De Nederlandse Metaal Dagen is een uniek event voor de professional uit de metaalindustrie. Op dit event vindt u oplossingen die nodig zijn om de metaalindustrie naar een hoger plan te tillen. Een veelzijdig event waar u kennis kunt opdoen die nodig is bij het zetten van de volgende stap, binnen uw huidige bedrijfsvoering. Zo zullen verschillende soorten bedrijven en iedere slimme oplossing aan bod komen die iets bijdragen aan het centrale thema Smart Industry. Dat betekent dat er nu niet alleen aandacht is voor de tastbare onderdelen van de metaalindustrie, zoals machines en materialen, maar vooral ook voor de processen zelf en de toekomst.

De metaalindustrie moet tenslotte in beweging blijven en heeft veel behoefte aan waardevolle inzichten op het gebied van procesoptimalisatie en productieverbetering en digitalisering op weg naar een volledige Smart Industry. Dit is het thema waar alle pijlen van de Nederlandse Metaal Dagen zich op richten.

Wat laten wij zien? Lees meer onderaan dit bericht. 

Wilt u vooraf een entreeticket ontvangen voor de Nederlandse Metaal Dagen neem dan contact met ons op.

Graag verwelkomen wij u op onze stand 6.C068 om u kennis te laten maken met onze producten en ons team. 

METAVAK BEURS GORINCHEM | 5 – 7 OKTOBER 

Dymato neemt deel aan de Metavak beurs in Gorinchem; dé vakbeurs voor de gehele metaalindustrie. Dit evenement vindt plaats van 5 – 7 oktober 2021.

Drie dagen lang presenteren fabrikanten, importeurs en groothandelaren zich aan professionals in de metaalbranche. Kom tijdens uw bezoek in contact met leveranciers van onder andere machines, software, automatiseringsoplossingen, gereedschappen en complementaire producten en ontdek de laatste ontwikkelingen en innovaties. 

Wilt u vooraf een entreeticket ontvangen voor de Metavak beurs neem dan contact met ons op.

Bezoekt u ons ook u op onze Metavak stand F118 ? De koffie staat klaar!

Wat laten wij zien?

Dymato toont slimme en geautomatiseerde verspaning tijdens metaalbeurzen

Met automatisering en digitalisering schaarste vakmensen aanpakken

Het tekort aan vakmensen staat bij veel verspanende bedrijven weer hoog op de agenda, nu de markt zich in rap tempo heeft hersteld. Slimme en flexibele automatisering én intelligente machinebesturingen worden daarom belangrijker dan ooit. “Automatisering en digitalisering nemen taken van de CNC-operator over, zodat de spindels meer uren kunnen draaien en machines quasi automatisch het verspaningsproces optimaliseren”, zegt Colin Jennings, Area Sales Manager bij Dymato.

Zowel De Nederlandse Metaaldagen in september als Metavak in oktober maken van Smart Industry het belangrijkste beursthema. Terecht, zegt Colin Jennings. “Vakmensen zijn schaars. Maakbedrijven kunnen dit tekort compenseren met digitalisering en automatisering. Industrie 4.0 .” Precies dat laat Dymato tijdens de beide evenementen zien.

Nieuw verticaal bewerkingscentrum

Centraal staat de verticaal bewerkingsmachine KF4600 II,  een model uit de nieuwste KF-II serie van Hyundai Wia.  Deze machine is voorzien van een direct drive spindel met 12.000 omw/min met een groot bereik (X,Y,Z 900x460x520 mm). Hyundai Wia heeft de structuur van de machine verder verbeterd om nog hogere nauwkeurigheden te garanderen. Met name de stijfheid van het bed en de kolom zijn verbeterd. Daarnaast kan men als optie kiezen voor een extra hoge kolom, uit één geheel vervaardigd. Hierdoor krijgt men in de Z-as 200 mm extra hoogte ter beschikking, zodat ook hele grote werkstukken nauwkeurig bewerkt kunnen worden. De machine is voorzien van de nieuwe Hyundai Wia Fanuc Smart Plus besturing, die naadloos aansluit op de Industrie 4.0 trend. De besturing beschikt over slimme features waardoor het programmeren eenvoudiger wordt, en dus minder tijd kost. Het dialoogprogramma Smart-Guide-i vereenvoudigt het programmeren en biedt de mogelijkheid om het programma te simuleren. Daarnaast heeft deze besturing een aantal features om de productiviteit te verhogen en te optimaliseren. Dit zijn onder andere Adaptive Feed Control(HW-AFC) waarmee de voeding en spindel belasting automatisch worden bewaakt en aangepast voor een langere gereedschapslevensduur. Daarnaast beschikt de Smart Plus besturing over Machining  Condition  Selection. Hiermee optimaliseert de software automatisch op basis van het werkstukgewicht en gevraagde Nauwkeurigheid, kwaliteit en snelheid de optimale snijparameters voor een maximale verspaningscapaciteit.

Flexibel automatiseren met Hanwha

Productiviteitwinst komt niet alleen uit een slimmere besturing, ook uit meer spindeluren. “Het gaat erom dat we CNC-machines onderdeel maken van geautomatiseerde processen. Want daardoor kunnen bedrijven hun doorlooptijden verkorten, het aandeel manuren in de kostprijs verkleinen en flexibel reageren op wat de klant vraagt”, legt Colin Jennings uit. Op de Nederlandse Metaaldagen en Metavak koppelt Dymato daarom de Hanwha HCR-12 cobot met de zelf ontwikkelde HCT-1200 tafel aan de nieuwe machine van Hyundai Wia. Deze gemakkelijk te programmeren cobot belaadt de CNC-machine via de zijkant, zodat de machine aan de voorzijde goed toegankelijk blijft, onder andere om makkelijk in te kunnen stellen. De automatiseringsexperts van Dymato hebben samen met de verspaningsspecialisten van de Hyundai Wia dealer deze plug and play oplossing ontwikkeld. Omdat alle onderdelen, zoals de Hanwha HCR-12 cobot zelf, de controller en de teach pendant, in de tafel zijn geïntegreerd, kan men deze met een vorkheftruck oppakken en bij een andere machine plaatsen. Er is in de tafel (1200 bij 800 bij 900 mm) zelfs ruimte voor 8 verschillende rasterplaten. “Hiermee maken we automatisering eenvoudig en flexibel, zodat je de cobot kunt inzetten bij de machine waarvoor op dat moment het werk beschikbaar is dat zich leent om te automatiseren”, besluit Colin Jennings.

 

 

 

 

 

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.