TECH DEMOWEEK 2023 – Hanwha

 

UITGELICHT: Hanwha XD10Y – TECH DEMOWEEK 2023

Efficiënte productie van precisiecomponenten  

In de Zwitserse horloge-industrie wordt de Hanwha XD10 veelvuldig gebruikt voor de productie van de precisiecomponenten. Dymato toont tijdens de Demoweek een bijzondere uitvoering van deze machine, namelijk de XD10Y met dubbele Y-as. Daarnaast beschikt deze machine over een door Hanwha zelf ontwikkelde PCRIII  technologie om de spanen te breken.

 Langdraaiautomaten zijn vanwege hun opbouw bij uitstek geschikt voor het bewerken van lange, slanke delen. Het werkstuk wordt ondersteund door de geleidebus langs de gereedschappen geleid en is daardoor altijd stabiel opgespannen. De Hanwha XD10Y is een typisch voorbeeld van zo’n Swiss type CNC-draaimachine, bedoeld voor stafmateriaal tot 10 mm diameter met een slag in de Z1-richting van maximaal 155 mm. Het is de kleinste machine uit deze lijn van Hanwha. Doordat de gereedschappen in een denkbeeldige driehoek zijn opgesteld, zijn de verplaatsingen tijdens het bewerken klein wat resulteert in hele korte cyclustijden.

Dubbele Y-as

Wat de machine bijzonder maakt, is dat als optie een 6e as mogelijk is, een extra  Y-as. Hierdoor zijn de gereedschappen op de X-as ook in de hoogte verplaatsbaar. De tweede Y-as is voor een extra gereedschappenblok aan de achterzijde, waarop 4 vaste en 4 aangedreven gereedschappen geplaatst kunnen worden. Hiermee kunnen complexe bewerkingen, die tot nog toe vaak op een multitasking machine worden gedaan, efficiënt op deze Swiss type CNC machine worden uitgevoerd. Colin Jennings, Manager Operations  bij Dymato, vindt de perceptie dat dit type draaimachine alleen voor grote series geschikt is achterhaald. “Dit type draaiautomaat leent zich ook voor de productie van kleinere aantallen complexe precisieproducten omdat het omstellen op een ander product niet meer tijd kost dan een multitasking  CNC-draaimachine.

Spanen breker

Hanwha heeft  een eigen technologie ontwikkeld voor het breken van de spanen. Daarmee wordt voorkomen dat lange spanen zich rond de gereedschappen krullen en tot verstoringen van het proces leiden. Deze PCRII Chip Breaking technologie is er met 3 varianten, die de operator kiest of combineert. Bij schuin of radiaal draaien maar ook bij axiaal draaien en het bewerken van een afronding is deze PCRIII technologie toepasbaar . De PCRIII is er voor alle machines van Hanwha beschikbaar en wordt kostenloos  meegeleverd bij een nieuwe machine van Hanwha  

Uit voorraad leverbaar

Levertijden van CNC-machines zijn de laatste jaren vaak fors opgelopen. Om Europese klanten sneller te kunnen beleveren, houdt Hanwha in Duitsland een grote voorraad aan machines en staafaanvoeren, waaronder ook de XD10Y.  . De combinatie van draaimachine en stafaanvoer maakt een package deal mogelijk.  

Bekijk de PRODUCTCATALOGUS

 

 

De Tech Demoweek waarop Dymato deze 6-assige langdraaimachine demonstreert, vindt plaats van 14 tot en 17 maart. Gratis tickets zijn via de Demoweek website te bestellen.

Wat kunt u nog meer van Dymato verwachten tijdens de Tech Demoweek 2023? Klik HIER voor alle info. 

 

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.