Première voor Nolde met KF5600C bewerkingscentrum

Nolde in Duizel is het eerste bedrijf in ons land waar een KF5600C is geïnstalleerd, het nieuwste verticale bewerkingscentrum van Hyundai Wia. Deze machine onderscheidt zich door extra stijfheid, waardoor zowel dynamiek als nauwkeurigheid op een nog hoger plan zijn gebracht. Hyundai Wia wordt in ons land vertegenwoordigd door Dymato in Veenendaal.

"Een Supermoto Racing remklauw met adapter voor racemotoren, waarvoor bij Nolde het nieuwe KF5600C bewerkingscentrum zal worden ingezet"

Nolde is met name gespecialiseerd in aandrijvingen en remmen voor race- als crossmotoren (www.moto-master.com). De motorsport vormt een bijzonder marktsegment waar alles bij uitstek draait om hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Dat is ook de reden dat is gekozen voor de KF5600C, blijkt uit de toelichting van directeur Ed Nolde: “De machines van Hyundai Wia onderscheiden zich door een grote stabiliteit, waardoor een hoge betrouwbaarheid en nauwkeurigheid zijn gegarandeerd.” Nolde spreekt uit ervaring, want het hele machinepark van zijn bedrijf bestaat uit draai- en freesmachines van deze Koreaanse machinebouwer. “Probleemloze machines, heel geschikt voor automatisering”, zo vat hij het samen.
In het geval van de nieuwe KF5600C speelt als bijkomend argument mee dat deze is uitgerust met een extra hoge kolom in vergelijking met de standaard KF5600. “Daardoor heeft de machine een grote slag van 1085 mm en was er ook na de inbouw van een vierde as voldoende ruimte voor de bewerking van de producten.” De KF5600C zal bij Nolde worden ingezet voor de productie van remklauwen en adapters, producten met lange cyclustijden waarvoor aluminiumlegeringen het basismateriaal vormen.

 

Stijfheid opgevoerd

"De dochter van directeur Ed Nolde voor de nieuwe KF5600C in opbouw: met de extra kolom hoogte kan een vierde as met draaitafel gemonteerd worden met behoud van z-as slag zodat producten nog steeds gemakkelijk bewerkt kunnen worden"

Bij de KF-serie heeft Hyundai Wia alles in het werk gesteld om het niveau van nauwkeurigheid verder te verbeteren. Zo is de stijfheid van de kolom nog weer met 29 procent opgevoerd. De spindels zijn uitgerust met interne koeling en een Big Plus-opname. Het dubbele contactvlak tussen spindel en gereedschaphouder staat bij deze opname garant voor een hoge stijfheid en een hoge productiviteit. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van robuuste en door servomotoren aangedreven kogelgeleidingen, die optioneel gekoeld kunnen worden. Dit laat een hoge dynamiek toe met een minimum aan warmteontwikkeling.
De KF5600C heeft een bewerkingsbereik van 1.100mm x 560 mm x 520 mm (XxYxZ). De goed toegankelijke tafel heeft een afmeting van 1.250 mm x 560 mm en is geschikt voor werkstukken tot 1.000 kg. De ijlsnelheden van het bed zijn opgevoerd tot 40 m/min. De machine bij Nolde heeft een vermogen van 18,5 kW (koppel 118 Nm) en is uitgerust met een direct-drive spindel met een toerental tot 12.000 rpm. Optioneel horen vermogens van 15 kW en 22 kW tot de mogelijkheden, waarbij het koppel op kan lopen van 60 Nm tot 286 Nm. Qua toerental zijn er vier opties: 8.000 rpm, 12.000 rpm (direct drive), 15.000 rpm en 20.000 rpm (built-in motoren). De KF5600C, met Fanuc-besturing, beschikt over een intern gereedschappenmagazijn met 30 posities. De spaan-tot-spaan tijd bedraagt slechts 3,2 s.
De KF5600C zoals die bij Nolde staat opgesteld zal ook te zien zijn op de stand van Dymato op de Metavak, die plaatsvindt van 31 oktober t/m 2 november in de Evenementenhal in Gorinchem.

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.