Grensverleggend grotere werkstukken hoogstnauwkeurig verspanen met Röders

   UNIEKE LEZINGEN OP DONDERDAG 16 MAART 

Grensverleggend grotere werkstukken hoogstnauwkeurig verspanen met Röders
Röders Markus Anderten – aanvang 13:30 uur 

Contamination free bewerking van kritische componenten met Mitsubishi EDM Technologie
Mitsubishi Electric – aanvang 15:00 uur

REGISTREER NU GRATIS 

 

DE VRAAG NAAR HOOGSTNAUWKEURIGEONDERDELEN DIE BETROUWBAAR EN EFFICIËNT GEPRODUCEERD KUNNEN WORDEN NEEMT TOE. 

DE CYCLUSTIJDEN MOETEN OMLAAG.

Daarnaast  worden strenge eisen gesteld aan certificeringen, cleanliness en contamination-free draadvonken.

Hoe wij dit oplossen ervaart u tijdens 2 LEZINGEN van CNC machinefabrikanten Röders en Mitsubishi Electric tijdens de Tech Demoweek. Graag nodigen wij u hiervoor uit. 

WAT ALS OOK UW GROTERE ONDERDELEN IN ÉÉN OPSPANNING PERFECT EN HOOGSTNAUWKEURIG GEFREESD VAN DE MACHIINE AF ZOUDEN KOMEN? 

De semi-conductor industrie legt de lat hoog. Volgens ASML stijgt de vraag naar het 5-assig frezen van grotere werkstukken (tot 1200mm).  Het frezen van hoogstnauwkeurige onderdelen vraagt om een ander machineconcept. 

Bij Röders wordt het werkstuk tussen de bewerkingen door, op de machine, gemeten. Vóór de laatste bewerking worden de 4e en 5e as gecalibreerd waarbij afwijkingen softwarematig gecompenseerd worden. Dit resulteert in een product met een perfecte nauwkeurigheid en oppervlaktekwaliteit. Hierdoor gaat de cyclustijd omlaag.   

Een Röders expert vertelt hierover tijdens de lezing bij Dymato en wij laten u tijdens live verspaning op de Röders RXP501DS de resultaten zien aan de hand van een meetrapport. Lees meer

UNIEKE BESTURINGSUPDATES

Bij Röders kun je ten allen tijde de machinebesturing updaten met de laatste software- en hardware versie. Dit resulteert in een significante verbetering op het gebied van nauwkeurigheden, oppervlaktekwaliteit en cyclustijden. 

INDUSTRIËLE REINHEID EN CONTAMINATIE CONTROL

De semi-conductor en medische industrie eisen een schoon eindproduct. Vanaf het ontwerp tot aan het bewerken, handling, assemblage en verpakken van onderdelen speelt dit een grote rol en er worden strenge eisen gesteld aan de toeleveranciers op dit gebied. Hoe kritische componenten contamination-free bewerkt kunnen worden met Mitsubishi vonk technologie wordt uitgelegd tijdens onze tweede lezing die middag. Lees meer 

NIEUW VOOR MITSUBISHI DRAADVONKMACHINES!

CAMTEK: totaaloplossing voor draadvonken
Live te zien tijdens de Tech Demoweek 

  • Automatische herkenning van mogelijk te draadvonken contouren direct uit 3D modellen 
  • Pocketing, ook 4 assig mogelijk.
  • Bestaat zowel als volledig onafhankelijke stand-alone oplossing (Peps) met onafhankelijke CAD en CAM module. 

Als ook als externe CAM oplossing voor Solidworks, HyperCad, SolidCut, GibbsCam en Siemens NX.

DESIGN FOR MANUFACTURABILITY

Waar de complexiteit en nauwkeurigheden toenemen, komt steeds meer nadruk op de maakbaarheid van een product. Welke maximale toleranties worden vereist en zijn deze haalbaar. Daarvoor is kennisdeling in een vroeg stadium belangrijk. Door vroeg betrokken te raken in het ontwerpproces, kan de keten efficiënter werken. Onze fabrikanten vertellen hoe zij hierop inspelen met de nieuwste technologieën. Lees meer.

BEKIJK HET HELE TECH DEMOWEEK PROGRAMMA EN DE MACHINE LINE UP

REGISTREER NU GRATIS 

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.