Wedstrijd “Gereedschapmaker van het Jaar”

De technische faculteit voor werktuigbouwkunde van het RWTH uit Aachen – de grootste universiteit voor technische studies in Duitsland – organiseert in samenwerking met het Fraunhofer Instituut voor productietechniek IPT onder de naam “Excellence in production” de jaarlijkse wedstrijd voor “Gereedschapmaker van het Jaar”. Oftewel, een zoektocht naar de beste gereedschapmaker in de Duitstalige wereld!

De wedstrijd is een gevestigde orde geworden binnen de industrie van de gereedschapmakerij en spuitgieterij en dit jaar is alweer de dertiende editie van de “Excellence in production”.

Elk bedrijf dat actief is binnen deze industrie kan deelnemen aan deze wedstrijd. Het is dé perfecte manier om zich met hun concurrenten te vergelijken, en te ontdekken wat de sterktes zijn en waar er nog ruimte is voor verbetering. De deskundigen van het RWTH en de Fraunhofer IPT bezoeken en analyseren de beste bedrijven binnen vier categorieën. De winnaar van elke categorie en de algehele winnaar van “Gereedschapmaker van het Jaar” worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreikingsceremonie. 

Onder de finalisten zijn meerdere bedrijven die gebruik maken van Röders freesmachines, hetgeen toch wel opmerkelijk is voor een wedstrijd van dit niveau. Hieronder een korte introductie van deze finalisten.

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.