Hyundai Motorsports Family Event

Tijdens de WRC Rally 2017 in Porto heeft Hyundai-Wia al zijn dealers weer uitgenodigd voor een Family Event. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement en staat altijd garant voor spektakel!

Donderdag in de ochtend zijn wij in Porto aangekomen en na een korte check-in van onze accommodatie direct door naar het circuit. Want de race was al begonnen en dat wilden wij uiteraard niet missen.

De eerste stage was Lousada waar de rally auto’s elkaar tot het uiterste dreven door het maximale uit hun motor te halen op het zware gravel. Het was een echte beleving om deze racemonsters weer in volle actie te zien.

Ook hebben wij een bezoek gebracht aan het Hyundai Service Park waar de specialistische monteurs ervoor zorgen dat de auto’s elke dag in tiptop conditie bij de startlijn staan. De draai- en freesbanken van Hyundai-Wia worden voor de fabricage en onderhoud van onderdelen ingezet en spelen een belangrijke rol bij de successen die geboekt worden.

De volgende dag zijn we per helicopter naar de derde stage gevlogen, Caminha 1. We waren precies op tijd om de eerste rally auto dit deel van het parcours te zien afleggen en hebben met frisse zin onze eigen Hyundai coureurs aangemoedigd. Dit had blijkbaar effect want nadat wij per helicopter bij Caminha 2 waren aangekomen aan het eind van de middag, had Hyundai tijdelijk de koppositie weten te bemachtigen.

’s Avonds zijn we met de hele groep naar het centrum van Porto gegaan om te genieten van de lokale keuken. Een mooi glas Portugese wijn mocht natuurlijk niet ontbreken.

Zaterdag zijn we nog per bus naar stage 12 – Amarante gegaan om de scheurende rally auto’s nog een laatste keer te aanschouwen. Hyundai eindigde op de tweede plek in Portugal met coureur Thierry Neuville – een top prestatie! Later op de dag zijn we vanaf Porto airport terug naar Nederland gevlogen.

Al met al was het weer een spetterend weekend vol verassingen die we niet gauw zullen vergeten!

Hyundai doet met drie teams mee aan de de World Rally Championship competitie.  Zij staan momenteel op de 2de plek in het algemene klassement. De draaibanken en freescentra van Hyundai-Wia worden door de ingenieurs gebruikt voor de bouw en onderhoud van de Hyundai i20 Coupe rally auto’s.

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.