Europese 5-asser Hyundai-Wia bekroond
MetaalNieuws Editie 18

Het 5-assige bewerkingscentrum XF2000 van Hyundai Wia is op de EMO Hannover onderscheiden met de MM Award in de categorie Frezen.

Dymato, dat Hyundai-Wia in Nederland vertegenwoordigt, had afgelopen voorjaar op de Demoweek de primeur van de XF2000. Toen mochten er echter nog geen foto’s van worden gemaakt, omdat hij nog niet officieel op de markt was. Op de EMO was dat heel anders. Daar konden de bezoekers het bewerkingscentrum in volle glorie bewonderen, met de award er prominent naast.

Ontwikkeld voor 24/7 productie

"Het 5-assige bewerkingscentrum XF2000 op de stand van Hyundai-Wia op de EMO. Links naast de machine de MM award in de categorie Frezen"

De XF2000 is een compacte 5-asser, die door Hyundai Wia is ontwikkeld in Raunheim, nabij Frankfurt. Hier ontwikkelt de Koreaanse machinefabrikant machines waarmee men tegemoet wil komen aan de hoge eisen van de Europese markt. De XF2000 is speciaal ontwikkeld voor 24/7 productie. Hij heeft een draaikanteltafel met een diameter van 200 mm. Het lineaire werkbereik bedraagt 300x300x200 mm, waarbij de ijlsnelheden kunnen oplopen tot 50 m/min met een acceleratie van 2g. In standaarduitvoering is de XF2000 uitgerust met een built-in spindel met een toerental tot 40.000 min-1. Het maximale vermogen bedraagt 26 kW, het koppel 9,9 Nm. De horizontale spindel opstelling en de spanenafvoerband direct onder de spindel verzekeren een optimaal spanenmanagement. Dat is een voorwaarde voor 24/7 onbemande productie. De machine kan van de zijkant beladen worden.

Heidenhain besturing

Ook de XF6300, die vorig jaar op de TechniShow te zien was, is in het R&D centrum in Duitsland ontwikkeld. Dit bewerkingscentrum is sinds de EMO leverbaar met een besturing van Heidenhain. “Het is de eerst Hyundai-Wia machine met Heidenhain”, aldus Rudi Beijnen van Dymato. “En dan ook nog eens een 5-asser, waar die standaard op zit. We verwachten hier veel vraag naar.”

 

 

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.