Dymato op de Precisiebeurs 15 en 16 november

Bezoek DYMATO tijdens de Precisiebeurs in Den Bosch op 15 en 16 november 2023  

Wij nodigen u graag uit om ons te ontmoeten op onze stand, waar we u kunnen informeren over de nieuwste baanbrekende ontwikkelingen van onze partners. Laten we samen in gesprek gaan en ontdekken hoe DYMATO voorop loopt in precisietechnologie. Ontdek bij ons tijdens de beurs onder meer: 

RÖDERS

Nieuwe PRECITEMPIII®-technologie van Röders maakt precisie frezen mogelijk, óók zonder  geclimatiseerde productiehal

Röders introduceert de PRECITEMPIII® technologie. Hiermee wordt de CNC-machine voor de  nauwkeurigheid minder afhankelijk van een constante omgevingstemperatuur. Met PRECITEMPIII® is het niet langer noodzakelijk om een volledig geklimatiseerde productiehal te hebben om de hoogste nauwkeurigheid te bereiken. Het handhaven van constante omgevingstemperaturen brengt veel kosten met zich mee en veel bedrijven hebben geen beschikking over een ruimte met deze condities. Met PRECITEMPIII® wordt het voor alle bedrijven eenvoudiger om ultra precies te verspanen.

De machine compenseert automatisch eventuele temperatuurfluctuaties in de productieruimte. Dit wordt mogelijk gemaakt door een geoptimaliseerd koelsysteem en een geavanceerd rekenkundig model, waardoor de machine binnen een temperatuurtolerantie van plus of min 3 graden in elke as een precisie van 1 μm kan handhaven.

De baanbrekende technologie maakt een onbemande productie van onderdelen mogelijk, zelfs met kleine toleranties. Deze machine kan thermische verplaatsingen van de machine, bewegende nulpunten of veranderende machinegeometrieën namelijk probleemloos aan.

De PRECITEMPIII® technologie is beschikbaar op 3- of 5-assige machines. Indien nodig met frezen en slijpen in één opstelling. Een ruimtebesparende, uiterst efficiënte automatiseringsoplossing voor één of meerdere machines.  

Nieuwe machine serie RPT

Voor nog meer precisie, betere oppervlaktekwaliteiten en hogere dynamiek. Een nieuw geleidingsconcept zorgt voor quasi-hydrostatische loopeigenschappen in de uitsluitend direct aangedreven assen, zoals altijd het geval is bij Röders. Door het uitgekiende thermische concept van de machines zijn er geen afwijkingen of onnauwkeurigheden, zelfs niet bij dynamische bewerkingen.

Precisiefrezen met Röders

Een van de punten waarop de Duitse machinebouwer nadrukkelijk een eigen koers vaart, naast de eigen lineaire aandrijvingen, is de besturing. Deze op Windows gebaseerde RMS6 besturing speelt een belangrijke rol als het gaat om nauwkeurigheid. De besturing leest meer dan 10.000 blokken vooruit met een procestijd minder dan 0,1 ms. Eerder dit jaar is Racecut ontwikkeld. Röders regelt alle assen met een 32 kHz frequentie, zodat extreem snel afwijkingen worden herkend en problemen worden voorkomen.

Een van de huidige thema’s in de ontwikkeling is het nog preciezer vasthouden van de 3D banen; de dynamiek van de baanplanning. Het gereedschap volgt deze baan praktisch voor 100% waar andere besturingen een gemiddelde lijn pakken. Bij gelijkblijvende precisie verbetert de oppervlakteruwheid hierdoor met 20%. Een ander punt waarmee Röders zich onderscheidt is de realtime compensatie voor eventuele afwijkingen in de Z-as. Ofschoon alle kritische componenten van de machine watergekoeld zijn, compenseert de Röders besturing realtime voor de eventuele uitzetting van de Z-as van enkele submicrons.

MITSUBISHI ELECTRIC 

Mitsubishi Maisart AI Technologie 

Voor de nauwkeurigheden die de halfgeleiderindustrie vraagt, is draadvonken een oplossing. Met de nieuwste ASML cleanlinesseisen ontstaat echter het probleem dat de vonk en het diëlectricum voor moleculaire vervuiling van het oppervlak zorgen als men met standaard draad vonkt. Mitsubishi Electric lost dit op met ondersteuning van Maisart AI technologie, bij het ontwikkelen van nieuwe technologie om contamination free te kunnen draadvonken. Daarmee kan men sneller tot een
resultaat komen voor contamination free erodeertechnologie.

Men gebruikt nog steeds de kopervrijedraden, maar dankzij de Kunstmatige Intelligentie (AI) herkent de besturing wederkerige patronen tijdens het proces en dit zorgt voor een stabiele proces en voorkomt draadbreuk. Het systeem leert van elke vonkpuls om te achterhalen hoe ver het kan gaan. Hierdoor kan het real time reageren om de breuk te voorspellen en vlak hiervoor in te grijpen. AI kort de leercurve sterk in. De Maisart AI technologie past de generator instellingen continu aan. Maisart AI is beschikbaar op de nieuwe D Cube besturing van de EDM machine. Dat heeft alles te maken met de rekenkracht en snelheid die gevergd wordt. 

Wij heten u graag van harte welkom! 

Precisiebeurs op 15 en 16 november 2023 | Brabanthallen in Den Bosch 

DYMATO stand 340, hal 1 

Claim nu uw gratis ticket

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.