Groot en nauwkeurig gaan samen bij Hyundai Wia 

Hyundai Wia introduceert een groot, verticaal 5-assig bewerkingscentrum, KF7300/5A. Zowel de opbouw van de machine als de high speed spindel staan garant voor uiterst nauwkeurige bewerkingen, onder andere in de fijnmechanische industrie. De machine is tegelijkertijd compact en neemt slechts zo’n 10 m2 in beslag. Nauwkeurigheid en snelheid: dat zijn de belangrijkste uitgangspunten geweest in de ontwikkeling van de KF7300/5A, de tweede machine in de KF 5A lijn van de Koreaanse machinebouwer. Dit begint al bij de constructie.

Tafel en voet van machine gescheiden

De solide machinebasis constructie waarop  de draai-zwenktafel en de RAM met de spindel zijn bevestigd staat op zes stelvoeten en dit zorgt ervoor dat de machine de hoge bewerkingsnauwkeurigheid behoudt, ook als er zwaarder verspaand wordt. Deze constructie zorgt eveneens voor een goede spanenafvoer doordat deze precies in het midden onder de tafel doorloopt. De lineaire rolgeleidingen zorgen voor snelle de- en acceleratie van de machine en leveren voldoende stijfheid voor de hoge nauwkeurigheid. Deze rolgeleidingen zijn voorzien van vetsmering, wat vergeleken met oliesmering een kostenbesparing in het gebruik oplevert.

Draai-zwenkas met tafel van Ø 630 mm

De Hyundai Wia KF7300/5A is voorzien van een draai-zwenktafel B/C-as), waarvan elke as gefixeerd kan worden voor meer nauwkeurigheid als 5-assig simultaan bewerken niet strikt nodig is. Het bereik van de B-as is 360o, dat van de C-as +120o tot – 120o. De riemaandrijving zorgt voor een minimale backlash van de beide assen, wat eveneens bijdraagt aan een hogere nauwkeurigheid. De tafel heeft een doorsnede van Ø630 mm in de standaardversie en is eveneens leverbaar in een versie met een diameter Ø730 mm. Voor beide uitvoeringen geldt een maximale belasting van 500 kilogram. Het werkbereik van het 5-assig bewerkingscentrum is 765 bij 650 bij 520 mm.

Koeling door spindel tot 70 bar

Hyundai Wia levert de machine met twee type spindels die op de RAM (Y-as) zijn gemonteerd. Door voor deze oplossing te kiezen vermindert het gewicht dat bewogen moet worden. Naast de standaard 12.000 spindel is de KF7300/5A ook leverbaar met een 20.000 spindel. Beide zijn van het type built-in om eventuele trillingen tot een minimum te verminderen, een voorwaarde voor het nauwkeurig bewerken van de complexe vormen. Het type gereedschap opname is BBT40 of HSK-A63. De spindels kunnen voorzien worden van koeling door de spindel en gereedschap. Als men voor deze optie kiest, zijn drukken mogelijk van 20, 30 of zelfs 70 bar. Het gebruik van een koelmiddel met een druk van 70 bar kan nuttig zijn bij het frezen van materialen die een hoge warmteafvoer vereisen. Het draagt bij aan een betere spanenafvoer doordat de spanen gebroken worden. Het gebruik van koelmiddel met hoge druk kan ook de standtijd van het gereedschap verlengen en de oppervlaktekwaliteit van het werkstuk verbeteren. Standaard komt de machine met een gereedschappenmagazijn met 30 posities, een optie is dit uit te breiden tot 60 posities. De maximale gereedschapslengte is 300 mm en het maximale gewicht 8 kilogram.

Uitgebreide mogelijkheden van de besturing

De Hyundai Wia KF7300/5A is leverbaar met de Hyundai Wia Mold all-in one pakket, waardoor de nauwkeurigheid en kwaliteit verder verhoogd wordt door zaken zoals speciale temperatuursensoren op de spindel, automatische lengtemeting van het gereedschap en software features zoals adaptieve voeding en het kiezen van voorgeselecteerde bewerkingscondities. De Fanuc Smart-Plus besturing op de machine omvat onder andere een automatisch Hyundai Wia Cloud-based Intelligent Programming ACAM. Hiermee kan men door 3D modellen in te lezen een kant en klaar programma automatisch genereren vanaf ruwmateriaal, met tooling tot en met een  simulatie van de bewerking doen. Ook monitoring software behoort tot deze besturing, waarbij de gebruiker de keuze heeft data in de cloud op te slaan voor latere analyses of op een eigen server.

Bekijk de productcatalogus 

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.