Hanwha collaboratieve robots

Robot toebehoren

waarom Hanwha

Langdraaier

Hanwha collaboratieve robots

Voor alle informatie over de Hanwha cobots van Dymato verwijzen wij u naar onze nieuwe Dymato Automation website www.dymatoautomation.nl 

 

 

Cobots: Flexibel, veilig en eenvoudig 

Dymato is voor de Benelux exclusief dealer van de cobot Hanwha HCR, een serie van flexibele cobots die veilig tussen en met mensen samen kan werken. Deze ‘collaborative robot’, ook wel cobot genoemd, luidt een nieuw tijdperk binnen de automatisering in. Met Hanwha HCR is het mogelijk om robots in te zetten die niet op afgeschermde en vaste plekken opereren, maar juist mobiel zijn, eenvoudig te programmeren en met mens en machine veilig samenwerken. Een ideale flexibele automatiseringsoplossing. 

“Een cobot kan echt samenwerken met de mens” 

 

De voordelen en mogelijkheden van een cobot zijn oneindig: 

  • Voor grote en middelgrote bedrijven als aanvulling op reeds aanwezige robots. 
  • Voor kleine bedrijven is de cobot een aantrekkelijke, bereikbare oplossing om te automatiseren. 
  • Neemt weinig ruimte in, is mobiel, geen complexe aanpassing van huidige processen.  
  • Eenvoudig te programmeren en gebruiksvriendelijk. Geen programmeerkennis nodig.
  • Goede toevoeging aan het productieteam bijvoorbeeld bij uitval van personeel door ziekte. 
  • Zeer geschikt voor repetitieve taken, waarvoor het steeds moeilijker wordt om personeel te vinden. 
  • Verhoogt uw productiviteit en verbetert uw concurrentiepositie. 
  • Ergonomisch verantwoord, voorkomt gezondheidsklachten door langdurig herhaalde bewegingen. 
  • Verhoogt uw productiviteit en verbetert uw concurrentiepositie. 
  • Voor palletiseren, lassen, schuren, machine beladen en ontladen, en nog veel meer. 
  • Toepassingen o.a. in de metaal-, food-, verpakkings- farmaceutische- of chemische industrie.

“Je kan hem aan de hand pakken en zeggen wat hij moet doen. Je doet een handeling één keer voor en de cobot doet het vervolgens na. ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Hanwha cobots kenmerken zich door:

 • Robuuste en sterke behuizing voor een goede balans tussen veiligheid en degelijkheid.
 • De HCR heeft de hoogste veiligheid level in de markt - Categorie 3
 • Zeer gemakkelijke en intuïtieve programmeeromgeving, welke er ook grafisch aantrekkelijk uit ziet.
 • Bedieningsscherm is standaard meegeleverd met een behuizing en kan tegen een stootje. 
 • Relatief hoge draagkracht van 12 kg op een bereik 1300 mm van de robot base (HCR-12).
 • Zeer laag verval van draagkracht, ook wanneer het zwaartepunt van de robot-last verder van de robot verwijderd is. 
 • Standaard ingebouwde geavanceerde software functies, zoals Conveyor Tracking, pick & place patronen en Path recording zijn eenvoudig te programmeren. 

 

De Hanwha cobot types zijn:  

Hanwa HCR-3

De smalle lichtgewicht collaboratieve robot HCR-3 is ideaal voor kleine ruimtes die niet bereikbaar zijn voor de operator. De oneindige draaimogelijkheid van de arm maakt dit type zeer geschikt voor bijvoorbeeld het draaien van schroeven en assemblage toepassingen. 

 

 

Hanwha HCR-5

Het meest populaire model heeft een bereik van 915mm, gelijk aan de gemiddelde armlengte van een man. De HCR-5 helpt medewerkers om bestaande werkzaamheden te vergemakkelijken en om de productie te verhogen. 

 

 

Hanwha HCR-12 

Dankzij de grote werkradius, is de HCR-12 zeer geschikt voor pick-and-place toepassing en, of het laden, ontladen of palletiseren van zware producten. 

BEKIJK HET ASSORTIMENT IN ONZE PRODUCTCATALOGUS-AUTOMATISEREN

 

Dymato exclusief Hanwha dealer Benelux 

Dymato werd in 2018 de eerste Europese distributeur van Hanwha collaborative robts. De Hanwha Robot Devision is onderdeel van Hanwha Precision Machinery, Zuid Korea, een van de grootste ontwikkelaars van innovatieve mechatronische systemen wereldwijd. Dymato verkoopt sinds enkele jaren de CNC langdraai machines van Hanwha en kent de innovatiekracht van deze fabrikant.

Het feit dat Hanwha  een grote speler is, betekent dat zij de cobot serie bestaande uit de modellen HCR-3, HCR-5 en HCR-12, met een hoge snelheid hebben kunnen ontwikkelen. 


Robot toebehoren

Voor alle informatie over de Hanwha cobots van Dymato verwijzen wij u naar onze nieuwe Dymato Automation website www.dymatoautomation.nl 

 

Voor optimale inzet van de cobot binnen uw bedrijf is Dymato u graag van dienst met robot toebehoren. Zo leveren we naast de robotarm ook diverse toebehoren waaronder grippers, zodat de robot verschillende materialen kan oppakken.  Daarmee kunt u de cobot daadwerkelijk voor verschillende doeleinden binnen uw bedrijf inzetten.

Verder kunt u bij Dymato ook terecht voor werktafels, mobiele werkplatforms en andere robot toebehoren om snel en efficiënt te werk te gaan. Wellicht heeft u hiervoor specifieke wensen. We vertellen u graag over alle mogelijkheden.

BEKIJK HET VOLLEDIGE ASSORTIMENT COBOT TOEBEHOREN IN ONZE  PRODUCT CATALOGUS. 

Een greep uit onze collectie: 

Dymato HCT-1200 tafel

De HCT-1200 tafel is speciaal ontworpen voor het eenvoudig beladen van metaalbewerkingsmachines met een collaboratieve robot. Mede omdat alle componenten zoals robot arm, controller en teachpendant zijn geïntegreerd in de HCT-1200 kan het complete systeem gemakkelijk met een palletwagen bij elke machine op uw werkvloer worden neergezet  voor het beladen van uw machine of als stand-alone voor bijvoorbeeld het afbramen van producten. Tot 8 verschillende afmetingen rasters kunnen worden opgeborgen in de tafel en door de ruime afmetingen van de HCT-1200 is het mogelijk een ruim aantal producten klaar te leggen voor bewerking. Als de standaard veiligheid voorzieningen van een collaboratieve robot niet voldoet bij uw applicatie kan de HCT-1200 eenvoudig worden voorzien van een Pilz Safe Radar Systeem waarbij het robot programma pauzeert wanneer u binnen het bereik van de robot arm komt.

Speciaal voor de Hanwha HCR-12 heeft Dymato Automation een plug-in software ontwikkeld die de omsteltijden van de toch al eenvoudig te bedienen robot nog eens met 70% reduceert. Bij de HCT-1200 plug-in software geeft u éénmalig de rastermaten in waarna deze talloze keren opnieuw kan worden opgeroepen. Voor het programmeren van de pick & place posities per product vult u alleen de vorm en afmetingen (lengte x hoogte x breedte/diameter) van uw product in en de robot doet de rest.

 

 

Onrobot Quick changer

Met de Quick Changer kunnen grippers snel en gemakkelijk gewisseld worden. Het is volledig collaboratief zonder scherpe randen waardoor het gemakkelijk en veilig is voor menselijke interactie. De Quick Changer is geschikt tot een belasting van 10 kg en heeft een laag eigen gewicht en hoogte. Het gepatenteerde betrouwbare en gebruiksvriendelijke vergrendelmechanisme, de extra veiligheidsvergrendeling en de sluitringen maken van de Quick Changer een uniek product, ideaal voor alle collaboratieve robottoepassingen.

 

Robotiq 2F-serie grijpers

De Robotiq 2F-serie grijpers heeft door zijn unieke eigenschappen een breed scala aan inzetbaarheid. Als allereerste adaptieve grijper voor collaboratieve robots heeft Robotiq de wereld veroverd. Door de gebruiksvriendelijke plug- in software robot bedieningsinterface is deze grijper door iedereen eenvoudig is te stellen. Zo kan de grijper opening, snelheid en kracht per handeling worden geprogrammeerd. Mede door het grote grijp bereik van 140 mm en maximale draaggewicht van 2,5 kilogram is de Robotiq 2F-140 bruikbaar in een grote verscheidenheid aan applicaties. Speciaal aan dit type gripper is dat deze naast parallel bewegingen ook rond materiaal kan omklemmen en centreren.

 

 


waarom Hanwha

Dymato is voor de Benelux exclusief dealer van de cobot Hanwha HCR, een serie van flexibele robots die veilig tussen en met mensen samen kan werken. Deze ‘collaborative robot’, ook wel cobot genoemd, luidt een nieuw tijdperk binnen de automatisering in. Met Hanwha HCR is het mogelijk om robots in te zetten die niet op afgeschermde en vaste plekken opereren, maar juist mobiel zijn, eenvoudig te programmeren en met mens en machine veilig samenwerken.

 

Dymato werkt samen met Hanwha Precision Machinery (voorheen Samsung Techwin) vanwege haar vernieuwende visie op de technologie en industrie. Door constante innovatie worden nieuwe en praktische oplossingen ontwikkeld, die u weer kunt implementeren in uw bedrijf. De nieuwe robot is daar hét voorbeeld van.

 

Hanwha Precision Machinery maakt onderdeel uit van de Hanwha Group, een wereldwijd toonaangevend concern uit Zuid-Korea, actief in vele markten op het gebied van productie, constructie, industrie en beveiliging. Sinds haar oprichting in 1952 heeft Hanwha een grote ontwikkeling doorgemaakt. Kenmerkend aan Hanwha  is dat zij door innovatie in elk segment de top wil bereiken. Inmiddels behoort Hanwha tot de 500 grootste bedrijven ter wereld.

 

Dymato is tevens vertegenwoordiger van draaimachines van Hanwha. Zo wordt een breed programma van draaiautomaten en langdraaiers voor een stafdiameter van 3 mm tot 45 mm geleverd.

 


Langdraaier

Dymato is vertegenwoordiger van dochteronderneming Hanwha Machinery. Zo wordt een breed programma van draaiautomaten en langdraaiers voor een stafdiameter van 3 mm tot 45 mm geleverd. Kenmerkend is de modulaire opbouw van elk model. Een basismachine van Hanwha kan uitgeleverd worden in een relatief simpele uitvoering, maar in een complexe 13 assige machine inclusief freeskop met B-as voor het man-arm produceren van complexe draai/freesdelen.

Met Hanwha als partner kan Dymato u de juiste oplossing leveren voor het efficiënt produceren van kleine draai/frees delen. Hanwha beschikt over een eigen vestiging met R&D afdeling in Duitsland. Daarmee is verzekerd dat er snel en kundig ingespeeld wordt op uw vraag naar productiemachines.

Hanwha bouwt 3 series draaimachines. 

De XP serie is de basis range, XP12 is het kleinste en XP32 het grootste waarbij het cijfer in de maximale stafcapaciteit aangeeft.

De XD serie biedt hoogwaardige technologie voor hoogste efficiëntie en nauwkeurigheid, leverbaar met 2e Y-as en B-as.

De STL serie biedt daarnaast nog een extra gereedschap revolver voor nog kortere cyclustijden.


Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.