< Terug naar de zoekresultaten
Meer informatie
over dit product?
Offerte aanvragen Bel mij terug

OnRobot: GECKO gripper

Features

 • Flexibel inzetbaar bij Pick & Place toepassingen
 • Draaggewicht tot maximaal 6,5 kg
 • Kostenbesparende en efficiënte gripper, gebaseerd op Vanderwaalskrachten technologie
 • Vlakke en gladde oppervlakten vastnemen, zonder gebruik van perslucht en zonder het achterlaten van markeringen

OnRobot | ‘One Stop Shop for Collaborative Applications’

OnRobot is wereldwijd actief als leveranciers van ‘End-of-Arm-Tool’(EoAT) voor collaboratieve robots. De grippers van OnRobot zijn inzetbaar op alle type Hanwh HCR cobots. Vanuit het hoofdkantoor in Odense in Denemarken worden grippers ontwikkeld die het maximale uit cobots halen doordat ze gebruiksvriendelijk zijn, rendabel en veilig naast de mens kunnen werken.

GECKO gripper

De gekko-grijptechnologie werd oorspronkelijk ontwikkeld in de laboratoria van NASA als een gereedschap voor het verzamelen van defecte satellieten en ander ruimteafval. Na deze beginjaren in de ruimte wordt de Gecko Gripper nu voor meer aardgebonden doeleinden gebruikt, voor bijvoorbeeld het voorzichtig oppakken van items met een glad oppervlak of items met gaten in het oppervlak die niet kunnen worden opgepakt met een traditionele vacuümgripper.

De Gecko gripper maakt gebruik van miljoenen microhaartjes die zich aan een oppervlak hechten met behulp van krachtige Vanderwaalskrachten. Dit is gelijk aan de manier waarop een gekko in de natuur klimt. De OnRobot Gecko kan elk vlak oppervlak vastpakken en optillen, zonder het gebruik van perslucht of andere externe krachten. Door het gebruik van deze technologie is de Gecko een efficiënte en goedkopere oplossing dan bijvoorbeeld vacuüm grippers.

OnRobot GECKO Eenheid        
Materiaalsoort   Gepolijst staal Acryl Glas Plaat staal
Draaggewicht (veiligheidsfactor x2) Kg 6,5 6,5 5,5 5,5
Voordruk voor maximaal resultaat N 140      
Loslaat tijd m/sec 300      
Beschermingsklasse IP 42      

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.

Brochures downloaden

  Offerte aanvragen


   Bel mij terug
    09:00 - 11:0011:00 - 13:0013:00 - 15:0015:00 - 17:00