Nieuwe MP-draadvonkmachines van Mitsubishi Electric
DEMOWEEK 2015

De nieuwe MP-serie draadvonkmachines van Mitsubishi Electric is bij uitstek ontwikkeld voor high-end toepassingen. De machines onderscheiden zich door een nog hogere nauwkeurigheid en oppervlaktekwaliteit (Ra ˂ 0,05 µm), terwijl de bedrijfskosten zijn gereduceerd met een percentage dat kan oplopen tot 38 procent.

De machines uit de MP-serie zijn onder meer uitgerust met nieuwe ultraprecieze geleidingen met een rechtheid binnen 1 à 2 µm, zodat zeer nauwkeurige lineaire bewegingen mogelijk zijn. Voor de aandrijving wordt gebruik gemaakt van de gepatenteerde Tubular Direct Drive-motoren van Mitsubishi Electric. Het gaat hierbij om buisvormige servomotoren bestaande uit een staaf van krachtige ringmagneten met daar omheen een spoelenpakket. Omdat sprake is van een volledig symmetrisch krachtenveld rond de omtrek van de aangedreven as levert dit in vergelijking met vlakke lineaire aandrijvingen een homogenere verdeling op van de krachten. Dat resulteert in een verbeterde stabiliteit en dynamiek, waardoor Ra-waardes beneden 0,05 µm haalbaar zijn. Ook het energieverbruik ligt lager, terwijl het ontbreken van mechanische contacten garant staat voor een lange levensduur met behoud van nauwkeurigheid.

 

Draad vanaf 0,05 mm

MP1200_L_smallOp de MP-machines kan worden gewerkt met draaddiameters tussen 0,05 mm en 0,3 mm. Om ook bij dergelijke kleine draaddiameters een probleemloos proces te garanderen is de technologie achter de automatische draadinvoer verfijnd. Met behulp van de AT high-speed mode kan de tijd die benodigd is met de draadinvoer zelfs tot 35 procent worden gereduceerd. Doordat de draad wordt gerekt en gestrekt is het functioneren van het proces niet meer afhankelijk van de boogradius van de afgewikkelde draad. Fluctuaties in de draadspanning worden op deze manier ook ondervangen.
De ergonomie is op de MP-machines eveneens verbeterd. Zo kan de elektrolyttank waterbak automatisch en traploos worden verzonken om de tafel driezijdig toegankelijk te maken. Met name bij de belading van grotere werkstukken is dat een belangrijk winstpunt.

Snelle communicatie

De draadvonkmachines uit de MP-serie zijn verder voorzien van een aantal interessante functies om het maximum aan prestaties te realiseren op het gebied van nauwkeurigheid, snelheid en energie- en materiaalbesparingen. Daaronder het Optical Drive System (ODS), wat inhoudt dat gebruik wordt gemaakt van optische signalen via een glasvezel bij de aansturing van de machines. Dat resulteert in een uiterst snelle communicatie tussen besturing, generator, assenversterkers en aandrijving, waarvan zowel de bewerkingssnelheid als nauwkeurigheid profiteren.
Als optie kunnen de MP-machines worden uitgerust met de Corehold-technologie van Mitsubishi Electric. Daarbij worden de producten tijdens het snijden over een kleine afstand gehecht, waardoor ze op hun plaats blijven zitten. Nadat alle producten zijn gesneden kunnen ze eenvoudig handmatig worden verwijderd zonder dat moet worden nagesneden. Dat levert een forse versnelling op van het totale proces. De technologie werkt alleen bij staal en hardmetaal en bij gebruik van messingdraad.

Indrukwekkende cijfers

Dankzij de technologische verfijningen die Mitsubishi Electric heeft doorgevoerd horen als gezegd Ra-waardes beneden 0,05 µm tot de mogelijkheden op de MP-machines (bij gebruik van een Super-DFS stroombron generator). Tegelijkertijd zijn rondloopnauwkeurigheden binnen een tolerantie van 1 µm haalbaar en zelfs bij dikke werkstukken van 130 mm komen vormnauwkeurigheden binnen ± 2 µm binnen handbereik.
Bij tapse vormen wordt een hoeknauwkeurigheid van ± 0,01º bereikt. Nog kleinere afwijkingen zijn mogelijk met behulp van de Digital-AE optie. Met deze functie wordt de rechtheid van de draad bewaakt en wordt de vonkfrequentie bijgestuurd als functie van de dikte van een werkstuk.
Ook op andere aspecten scoren de MP-machines indrukwekkende cijfers. Omdat gebruik wordt gemaakt van verschillende filtratiesnelheden bij het draadvonken van de ruwe snede en de finishing kunnen bijvoorbeeld de filtratiekosten met 45 procent omlaag. Door de verbeterde efficiëntie van de generator stroombron kan bovendien de draadsnelheid omlaag, waardoor een besparing tot 46 procent wordt bereikt op het draadverbruik. Op het gebied van energieverbruik kan tot wel 69 procent worden bespaard. Alle voordelen culmineren in een reductie van de totale bedrijfskosten tot soms wel 38 procent.

MP1200 en MP2400

De MP-serie bestaat uit twee machine-uitvoeringen, de MP1200 en MP2400. Bij de MP1200 is sprake van een onafhankelijke beweging van de X-as (tafel) en Y-as (kolom), het werkbereik bedraagt hier 400 mm x 300 mm x 220 mm. De machine kan worden beladen met producten tot een formaat van 810 mm x 700 mm x 215 mm en een gewicht van 500 kg.
Bij de grotere MP2400 wordt gewerkt met een vaste tafel vanwege de hogere stabiliteit die hier wordt vereist. Het werkbereik van de MP2400 bedraagt 600 mm x 400 mm x 310 mm, de tafel biedt de mogelijkheid om producten tot 1050 mm x 820 mm x 305 mm en een gewicht tot 1500 kg te laden.

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.