Mitsubishi Electric lanceert MV4800S draadvonkmachine

    

Met de nieuwe MV4800S draadvonkmachine is Mitsubishi Electric letterlijk in staat om ‘efficiëntie in iedere dimensie’ te bieden. Nog grotere producten dan voorheen kunnen nu worden voorzien van complexe structuren, met een nauwkeurigheid en oppervlaktekwaliteit die tot nu toe ongekend was in dit bereik. Daarbij worden ook nog eens reducties bereikt van tientallen procenten op het gebied van energie- en draadverbruik en filtratiekosten.

De MV4800S heeft een fors werkbereik van 800 mm x 600 mm x 510 mm (XxYxZ). De maximale dimensies van het werkstuk bedragen zelfs 1250 mm x 1020 mm x 505 mm, met een gewicht tot 3.000 kg . De U- en V-beweging van de bovenkop reikt voor beide assen tot ± 200 mm, daarmee kan afhankelijk van de hoogte van het werkstuk  worden gewerkt onder extreem grote hoeken. De nieuwste  ODS ( Optical Drive System ) zorgt dan voor maximale efficiëntie in iedere dimensie.

 

V350-V generator

3D-Messtaster_BGG7894Tot de highlights van de MV4800S behoort ook de V350-V generator. Deze stroombron draagt bij aan een vermindering van het vibratieniveau en de slijtage van de draadelektrode. In combinatie mer de gepatenteerde DMX-S (Digital Matrix Sensor) kunnen de vonkpulsen optimaal vorm worden gegeven. Dat resulteert niet alleen in een verbeterde oppervlaktekwaliteit, maar maakt ook een lagere doorvoersnelheid mogelijk van de draad. De draadkosten kunnen daardoor met 30 tot 45 procent worden teruggebracht.

Bijzonder is eveneens de automatische invoer van de draad, waarbij deze als het ware wordt meegenomen door een water- en luchtstraal. Mede dankzij de automatische zoekfunctie voor het startgat staat dat garant voor een zeer betrouwbare en snelle invoer, ook bij werkstukhoogtes van 500 mm. De minimale diameter van het startgat bedraagt 0,5 mm.

 

Tubular direct drives

3D-DatenimportDe MV4800S is vanzelfsprekend uitgerust met de ‘tubular direct drives’ van Mitsubishi Electric. Het gaat hier om buisvormige servomotoren bestaande uit een staaf van krachtige niet ijzerhoudende ringmagneten met daar omheen een spoelenpakket. Het principe wordt door Mitsubishi Electric in de Medische wereld toegepast in een MRI scan waar geruisloos en uiterste verplaatsingsnauwkeurigheden in het Nano bereik worden vereist.

Ten opzichte van een vlakke lineaire aandrijving heeft de buisvormige variant als voordeel dat de krachten homogener zijn verdeeld. In plaats van een eenzijdige aantrekking is sprake van een volledig symmetrisch krachtenveld rond de omtrek van de aangedreven as. Dat levert nog weer meer stabiliteit en dynamiek op.

De ‘tubular direct drives’ zijn voorzien van een optisch communicatiesysteem dat is verbonden met de Advance M700 machinebesturing van Mitsubishi Electric. De hele communicatie tussen besturing, generator, assenversterkers en aandrijving vindt plaats met behulp van uiterst snelle optische signalen via een glasvezelbekabeling. Mede daardoor is het energieverbruik op de MV4800S tot 56 procent gereduceerd.

 

Lage filtratiekosten

Vermeldenswaard is ook dat door Mitsubishi Electric gebruik wordt gemaakt van verschillende filtratiesnelheden bij het draadvonken van de ruwe snede en de finishing. Op die manier wordt bij de MV4800S een reductie bereikt van de filtratiekosten met 45 procent.

Mede door het formaat van de werkstukken en de manoeuvreerruimte die daarbij om de hoek komt kijken is bij de MV4800S veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de machine. De automatische afzinkbare verticaal deur als ook de overkapping die eenvoudig opzij kan worden opengeklapt, om de beladingskraan de benodigde ruimte te bieden.

De MV4800S is door Mitsubishi Electric voor het eerst geïntroduceerd op de Europese markt tijdens de jongste AMB beurs in Stuttgart.

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.