MV2400S

MV2400S: zelflerende draadvonkmachine van Mitsubishi Electric

Op het gebied van vonkverspanen brengt Dymato de MV2400S draadvonkmachine van Mitsubishi Electric onder de aandacht, de grootse fabrikant van erodeermachines wereldwijd. De machine beschikt over een aantal bijzondere kenmerken die zowel de nauwkeurigheid als de productiviteit van het draadvonken ten goede komen.

Dankzij de ‘tubular direct drives’ van Mitsubishi Electric (een buisvormige aandrijving die resulteert in een volledig symmetrisch krachtenveld rond de omtrek van de aangedreven as) onderscheidt de MV2400S zich door een hoge stabiliteit en dynamiek. De ‘tubular direct drives’ zijn daarbij voorzien van een optisch communicatiesysteem dat is verbonden met de M700 machinebesturing van Mitsubishi Electric. De hele communicatie tussen besturing, generator en aandrijving vindt plaats met behulp van uiterst snelle optische signalen via een glasvezelbekabeling.

De MV2400 heeft een werkbereik van 600 mm x 400 mm x 310 mm (XxYxZ). De maximale dimensies van het werkstuk bedragen zelfs 1050 mm x 820 mm x 305 mm, met een gewicht tot 1.500 kg.

Drei-Seiten-Tisch_BGG5478

DMX-S bewaking
Tot de highlights van de MV2400S behoort eveneens het gepatenteerde DMX-S bewakingssysteem (Digital Matrix Sensor). Dit bestaat uit een aantal controlefuncties waarmee de betrouwbaarheid van het proces wordt verbeterd, resulterend onder meer in een verbeterde oppervlaktekwaliteit (Ra rond 0,05 micrometer) en lagere draadkosten. Tijdens het proces wordt de parallelliteit van de snede voortdurend gecontroleerd, waardoor het aantal snijcycli beperkt kan worden. Met behulp van de zelflerende Power Master4-module binnen het besturingspakket worden ook bij sterk variërende materialen en geometrieën de optimale snijparameters gegenereerd.

Op de MV2400S behoren draaddiktes van 0,15 tot 0,3 mm tot de mogelijkheden. Bijzonder is de automatische invoer van de draad, waarbij deze als het ware wordt meegenomen door een water- en luchtstraal. Mede dankzij de automatische zoekfunctie voor het startgat staat dat garant voor een zeer betrouwbare en snelle invoer, ook bij grote werkstukhoogtes.

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.