Dymato op de Metavak beurs

DYMATO op Metavak Beurs 2023 in Gorinchem 10 – 12 oktober 2023

DYMATO zal ook dit jaar als exposant aanwezig zijn op de Metavak beurs 2023. Het evenement vindt plaats van 10 tot en met 12 oktober in de Evenementenhal Gorinchem. Metavak is een gerenommeerde vakbeurs die professionals uit de metaalindustrie samenbrengt en de ideale gelegenheid biedt om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en trends in de sector.

DYMATO | The Next Generation  

Dynamisch is DYMATO altijd – it’s in a name – maar nu zelfs nóg meer. De CNC machine business floreert, DYMATO groeit en daar hebben we zin in! Een nieuwe koers is ingezet en ons team heeft hard gewerkt om een boeiende, informatieve én gezellige stand te creëren, waar wij onze bezoekers graag alles vertellen over hoe onze technologieën hun productieprocessen kunnen verbeteren.

Wij nodigen al onze klanten, partners en nieuwe geïnteresseerden uit om onze stand te bezoeken. Het team van DYMATO staat klaar om kennis te maken, uw vragen te beantwoorden en persoonlijke inzichten te delen over hoe de nieuwste innovaties in de metaalbewerkingsindustrie kunnen bijdragen aan het succes van uw bedrijf. 

Claim uw GRATIS ENTREETICKET

Een greep uit de innovaties en nieuwe ontwikkelingen bij onze partners waar wij u graag over bijpraten:  

RÖDERS TEC

PRECITEMP®-technologie 

Deze baanbrekende technologie maakt een onbemande productie van onderdelen mogelijk, zelfs met kleine toleranties. Deze machine kan thermische verplaatsingen van de machine, bewegende nulpunten of veranderende machinegeometrieën probleemloos aan. De technologie is beschikbaar op 3- of 5-assige machines. Indien nodig met frezen en slijpen in één opstelling. Een ruimtebesparende, uiterst efficiënte automatiseringsoplossing voor één of meerdere machines Onderdelen kunnen individueel of op pallets geklemd worden. 

Nieuwe machine serie RPT

Voor nog meer precisie, betere oppervlaktekwaliteiten en hogere dynamiek. Een nieuw geleidingsconcept zorgt voor quasi-hydrostatische loopeigenschappen in de uitsluitend direct aangedreven assen, zoals altijd het geval is bij Röders. Door het uitgekiende thermische concept van de machines zijn er geen afwijkingen of onnauwkeurigheden, zelfs niet bij dynamische bewerkingen.

RXU2000 & RXU2600 : 3‑assig bewerken en slijpen op XXL-format

De RXU2000 én allernieuwste RXU2600 van Röders bereikt maximale precisie wanneer werkstukken en matrijzen met bijzonder grote afmetingen moeten worden bewerkt. Ontworpen voor uitzonderlijke nauwkeurigheid gecombineerd met hoge prestaties bij het bewerken van geharde materialen, heeft de RXU2000 machine een werkgebied van 2.000 x 1.800 x 800 mm en een werktafelbelasting van max. 5 ton. De RXU2600 gaat zelfs tot 2.600 x 1.800 x 800 of  3.000 x 1.400 x 800. De slag van de Z-as is opzettelijk beperkt om maximale nauwkeurigheid te garanderen.

MITSUBISHI ELECTRIC

Maisart AI Technologie. 

Voor de nauwkeurigheden die de halfgeleiderindustrie vraagt, is draadvonken een oplossing. Met de nieuwste ASML cleanlinesseisen ontstaat echter het probleem dat de vonk en het diëlectricum voor moleculaire vervuiling van het oppervlak zorgen als men met standaard draad vonkt. Mitsubishi Electric lost dit op met ondersteuning van Maisart AI technologie, bij het ontwikkelen van nieuwe technologie om contamination free te kunnen draadvonken. Daarmee kan men sneller tot een
resultaat komen voor contamination free erodeertechnologie. Men gebruikt nog steeds de kopervrijedraden, maar dankzij de Kunstmatige Intelligentie (AI) herkent de besturing wederkerige patronen tijdens het proces en dit zorgt voor een stabiele proces en voorkomt draadbreuk. Het systeem leert van elke vonkpuls om te achterhalen hoe ver het kan gaan. Hierdoor kan het real time reageren om de breuk te voorspellen en vlak hiervoor in te grijpen. AI kort de leercurve sterk in. De Maisart AI technologie past de generator instellingen continu aan. Maisart AI is beschikbaar op de nieuwe D Cube besturing van de EDM machine. Dat heeft alles te maken met de rekenkracht en snelheid die gevergd wordt.

HYUNDAI WIA 

Lancering van Veel nieuwe modellen 

Hyundai Wia lanceert veel nieuwe modellen, met voordelen van verhoogde kostenefficiëntie tot hoogwaardige multitaskingmachines, gericht op de toekomst. 

SE2600 serie 

Na het succes van de SE2200 serie heeft Hyundai Wia de nieuwe SE2600 serie, die zowel snelle als complexe bewerkingsmogelijkheden biedt. De SE2600-serie omvat SE2600, SE2600M, SE2600Y en SE2600SY, modellen die zijn uitgerust met een 10-inch spil voor het bewerken van materialen met een korte lengte, en de SE2600L, SE2600LM, SE2600LY en SE2600LSY voor het bewerken van materialen met een langere lengte. De serie is gericht op verbeterde productiviteit en kostenefficiëntie door middel van hogesnelheidsbewerking. Alle modellen zijn uitgerust met LM-geleiders die een superieure stijfheid bieden in vergelijking met eerdere modellen. Er is zelfs een model gelanceerd dat is uitgerust met subspindel en Y-as, wat voorheen niet bestond in de snelle 10”-werktuigmachines, en dit biedt een oplossing die zowel een hoge toegevoegde waarde als complexe bewerkingen kan realiseren.

Multi-tasking XM-serie 

Hyundai WIA heeft ook zijn assortiment multi-tasking machines aanzienlijk uitgebreid. De in mei gelanceerde XM-serie biedt multitaskingmachines die de structuur van zowel draaicentra als bewerkingscentra combineren. De XM-serie bestaat uit de XM2600, XM2600S en XM2600ST, die zijn voorzien van een 10-inch as, en de XM3100, XM3100S en XM3100ST, die zijn voorzien van een 12-inch as. Met de XM-serie kunnen producten met complexe vormen worden bewerkt met slechts één enkele machine met een freeskop die 240 graden kan draaien. De laatste tijd zijn de vormen van onderdelen in hightechindustrieën, waaronder de ruimtevaart-/luchtvaart-, defensie- en elektrische auto-industrie, complexer en preciezer geworden, en deze serie biedt voor die onderdelen een perfecte oplossing.

Meerassige draaicentra LM2200TTSYY en LMTTSYYC

Binnenkort lanceert Hyundai Wia de meer-assige draaicentra LM2200TTSYY en LM2200TTSYYC, meer-assige draaicentra met respectievelijk 8-inch en 10-inch spindels, uitgerust met met elk twee spindels, revolvers en Y-as, waardoor ze ideaal zijn voor het bewerken van werkstukken met een complexe vorm. De modellen worden voorzien van de nieuw toegevoegde Y-as in het onderste gedeelte, worden voor een concurrerende prijs op de markt gebracht en daarmee een nieuwe populaire keuze  in de opkomende markt van meer-assige draaicentra.

KH6300 en KH8000

Ook in de planning staat de lancering binnenkort van 2 nieuwe modellen in de KH-serie; zware horizontale snijbewerkingscentr. Het assortiment van de KH-serie wordt uitgebreid met de modellen KH6300 en KH8000. Dit model is in staat trillingen te absorberen, zelfs bij zwaar zagen, dankzij de toepassing van kokergeleiders. De tandwiel aangedreven spindel biedt de beste prestaties in zijn klasse met een maximaal vermogen van 45 kW bij 6.000 tpm en een maximaal koppel van 2.193 N.m. Bovendien bieden de modellen uit de KH-serie aanzienlijk grotere werkstukafmetingen, een verbeterde voortbewegingssnelheid, een kortere gereedschapswisseltijd en een aanzienlijk kortere werkstukwisseltijd dan vorige modellen.  

Groot horizontaal bewerkingscentrum HS10000

Hyundai WIA lanceert ook het supergrote, snelle verticale bewerkingscentrum HS10000, dat wordt geleverd met een palletgrootte van 1.000 mm. HS10000 is een supergroot hogesnelheidsbewerkingscentrum met een ijlgangsnelheid van 50 m/min en tegelijkertijd uitstekende snijprestaties dankzij de ingebouwde structuur met hoge snelheid en hoog vermogen die tot 10.000 tpm en 45 kW kan gaan . Er wordt verwacht dat dit model een optimaal model zal zijn voor het bewerken van grote onderdelen en nieuwe materialen in de ruimte- en luchtvaartindustrie.

HANWHA PRECISION MACHINERY 

XV20

XV20 is een Ø20/26-model met een stijve, dubbel scharnierende B-as unit en een verbeterde gereedschapsunit achter (Y2). Deze machine kan worden toegepast voor onderdelen uit diverse industrieën zoals de automotive, medisch, hydraulisch, industriële apparatuur, en is hoogst efficiënt, vooral voor het verwerken van zeer complexe onderdelen ook in multivorm. De B-as dwarsunit (schuine bewerking) en de kruisgeïntegreerde achtergereedschaps unit maken een efficiënte bewerking van multi-proces producten mogelijk. Een krachtige motor van 2,2 kW en hogere gereedschapsrotatiesnelheid, 8000 tpm zorgen ervoor dat hard materiaal krachtig kan worden gesneden en stabiel kan worden bewerkt. Door de machinespecificaties kunnen ook afgeschuinde gaten uiterst nauwkeurig worden bewerkt. 

XD20III

De 3e generatie Ø20/26-modellen uitgerust met krachtige achtergereedschaps unit (Y2). Deze machine kan op de meest universele manier worden toegepast met maximale productiviteit tegen optimale kosten. Het grootste verschil met Hanwha’s best verkochte model XD20II, is de versterkte achtergereedschaps unit en de krachtige kruisoptie. Deze machine is in staat tot Y2-assige voeding voor meer gereedschappen aan de achterkant, het is mogelijk om uitgebreide bewerkingsprestaties te produceren en het procesdistributievermogen te versterken. Het biedt ook meer vermogen (2,2 kW) als er krachtiger en nauwkeuriger moet worden gezaagd aan het kruis. De kruis- en achtergereedschappen zijn in principe ontworpen met een modulair tandwieltype, zodat het mogelijk is om verschillende optionele gereedschapseenheden te bevestigen en de niet-snijtijd voor frequente taakwisselingen kan worden geminimaliseerd door eenvoudige gereedschapswisseling. En omdat de gereedschappen die op het kruis en de rug worden aangebracht allemaal zijn ontworpen om te worden gebruikt met de gereedschappen van de XV20/26 en XD20/26II, kunnen de onderhoudskosten worden verlaagd.

Hi-CPS als slimme oplossing

Hanwha Precision Machinery biedt een verscheidenheid aan S/W-oplossingen om de productiviteit en inzetbaarheid van klanten te verbeteren. Een van de slimme fabrieksoplossingen, Hi-CPS, is de eerste Smart Factory oplossing die een efficiënte productieomgeving creëert met automatisering, intelligentie en onbemande werking. Het is een geïntegreerd systeem dat een netwerk tussen eigen apparaten bouwt en gegevens verzamelt om de operator te helpen bij het op afstand monitoren en beheren, niet alleen via pc maar ook mobiel. Sinds de ontwikkeling in 2019 is het voortdurend verbeterd en volledig vernieuwd.  Het gemak van klantaccount- en systeembeheer is verbeterd en het ontwerp van de gebruikersinterface (UI) is vernieuwd. In het bijzonder zijn de functies verbeterd met de nadruk op gebruikersgemak en efficiëntie van het productiebeheer.

bavius 

Digital Twin van nieuwe AeroCell 160 I 400 horizontaal bewerkingscentrum

De AeroCell® 160 biedt toonaangevende productiviteit bij de 5-assige horizontale bewerking van aluminium werkstukken tot 1600 x 4000 mm. De productie van grote aluminium constructiedelen vereist vooral één ding: krachtige HSC-bewerking met hoge verspaningsvolumes. Met het AeroCell 160 horizontaal bewerkingscentrum worden over de hele linie topresultaten bereikt. Hoge verspaningsvolumes zijn het resultaat van een machineconcept dat is ontworpen voor hoge prestaties: de synergie van hoge voortbewegingssnelheden, acceleraties, schokwaarden en een hoog spilvermogen/spiltoerental.

AeroCell 200 I 1000: een nieuwe dimensie

Een nieuwe afmeting van het AeroCell 200 horizontaal bewerkingscentrum is aan het productportfolio toegevoegd: de AeroCell® 200 I 1000 maakt hoogwaardige bewerking van werkstukken tot een lengte van 10 meter mogelijk. 

GURUTZPE 

GLX-serie

GURUTZPE GLX-modellen combineren omgekeerde “V”-geleidingstechnologie in één enkele machine met de traditionele schuifconfiguratie.

De machine voor bewerkingen van complexe en zware onderdelen heeft 4+1 geleidingen in twee afzonderlijke gebieden, één voor de gereedschapswagen en één voor het midden van de losse kop en de steunpoten. De machine is dus in staat het stuk in één enkele opstelling te bewerken, waardoor het gereedschap de vaste rustplaats kan passeren zonder het werk te onderbreken. Dit alles resulteert in een aanzienlijke besparing in extra inbedrijfstellingen en cyclustijden.

Beursinformatie:

  • Datum: 10 – 12 oktober 2023

  • Locatie: Evenementenhal | Franklinweg 2 | 4207 HZ Gorinchem 

  • Stand DYMATO: G117

Mis deze kans niet om de toekomst van metaalbewerking te ontdekken en direct in contact te komen met de experts van DYMATO.

Claim uw GRATIS ENTREETICKET

DYMATO op de Metavak website

 

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.