TECH DEMOWEEK – Hyundai Wia KF5600II

UITGELICHT: HUYNDAI WIA – TECH DEMOWEEK 2023

Hyundai Wia KF5600-II: waarom een 3-asser vaak de beste optie is

Een stijve structuur, een groot werkbereik, eventueel zelfs met een verlengde Z-as én een besturing die klaar is voor Industrie 4.0: dat zijn de troeven van het 3-assig bewerkingscentrum Hyundai Wia KF5600 II. Tijdens de Tech Demoweek demonstreert Dymato waarom deze 3-asser een geschikte oplossing is.

Nog altijd leent een groot deel van het fijnmechanisch werk zich om bewerkt te worden op een 3-assig CNC-bewerkingscentrum. De aantrekkelijkere kostprijs in combinatie met de stabiliteit die een 3-asser van huis uit biedt, maken van dit type CNC-machine voor menige toepassing een aantrekkelijk alternatief. Vanuit die gedachte zijn de engineers van Hyundai Wia op zoek gegaan hoe ze de KF-II lijn verder kunnen verbeteren. Hyundai Wia bouwt in deze lijn 3-assige bewerkingscentra met spindels tot 15.000 toeren per minuut, BBT40 of 50 opname en gereedschapsmagazijnen tot 60 posities. Het frees bereik  loopt uiteen van 900 bij 460 bij 520 mm bij de KF4600 II tot 1.300 bij 670 bij 520 mm voor de KF6700II versie.

Hogere kolom voor grotere werkstukken

Als optie kan het bewerkingscentrum gebouwd worden met een verlengde kolom, die uit één stuk bestaat. Dit is met name interessant als grotere onderdelen zoals frames bewerkt moeten worden of dat er een 4-as op de tafel wordt gemonteerd Bij de KF5600 II neemt de maximaal toegestane werkstukhoogte dan toe tot 1085 mm; het werkbereik wordt in de Z-as dan uitgebreid tot 635 mm (standaard 520 mm).

Dynamisch bewerkingscentrum

De KF5600 II die Dymato tijdens de Tech Demoweek demonstreert, is een dynamisch bewerkingscentrum dat zich leent voor de moderne freesstrategieën. De high speed lineaire rolgeleidingen verkorten de niet-productieve tijd tijdens de bewerkingen. De voorgespannen kogelomloopspillen minimaliseert de uitzetting als gevolg van warmte in de machine. De afdekkap is zodanig ontworpen dat de spanen snel worden afgevoerd, wat de thermische stabiliteit van de machine ten goede komt.

Besturingen

De machine is leverbaar met verschillende besturingen: Hyundai Wia Fanuc Smart Plus, de eigen Hyundai iTrol besturing en eventueel met Siemens of Heidenhain. Deze laatste twee besturingen komen standaard met een 12.000 toerenspil; bij de Hyundai Wia Fanuc Smart Plus besturing kan gekozen worden tussen verschillende direct drive spindels 8.000 -12.000 en  met 15.000 omw/min  Een optie is koeling door de spindel variërend van 20 tot 70 bar De Smart Plus besturing bevat meerdere slimme softwaremodules om zowel het programmeren te vergemakkelijken alsook tijdens de bewerking automatisch het proces te optimaliseren. Standaard komt deze besturing met Smart Guide-i, een dialoogbesturing voor het snel programmeren. Meer geavanceerde opties in de besturing zijn Adaptive Feed Control (optimaliseert automatisch de bewerking); Machining Condition Selection (minimaliseert het aantal loze bewegingen van de spindel); Tool Monitoring (bewaakt continu aan de hand van de belasting werkstuk, gereedschap en aandrijving); Thermal Displacement Compensation leverbaar. Deze laatste functie verhoogt de nauwkeurigheid nog verder.

Bekijk de PRODUCTCATALOGUS

De Tech Demoweek vindt plaats van 14 tot en 17 maart. Gratis tickets zijn via de website te bestellen.

Benieuwd naar wat u nog meer kunt verwachten van Dymato tijdens de Tech Demoweek? Klik HIER voor alle info. 

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.