TECH DEMOWEEK 2023 – Hyundai Wia SE2200LY/LSY

UITGELICHT: HYNDAI WIA SE2200LY/LSY & HANWHA COBOTBELADING – TECH DEMOWEEK 2023

Dymato toont geautomatiseerd Y-as draaien 

Dymato demonstreert tijdens de Tech Demoweek hoe metaalbedrijven relatief eenvoudig hun productiviteit kunnen vergroten. Automatisch beladen is dan voor de hand liggend. Moderne CNC-draaitechnologie met Y-as, aangedreven gereedschappen en subspil passen echter minstens zo goed in het concept van manarm productie. Wij laten beide zien; de CNC machine met cobot belading. 

Compleet bewerken op SE-Y Serie CNC-draaimachine van Hyundai Wia 

De Hyundai Wia SE2200LY is één van de modellen uit de nieuwe SE-lijn van de Koreaanse fabrikant, die in totaal 19 modellen omvat. De SE2200LY is een stabiele, nauwkeurige CNC-draaimachine met wig constructie Y-as met daarop een turret met 12 of 24 posities voor aangedreven gereedschappen (BMT 45). Colin Jennings, Manager Operations bij Dymato, zegt hierover: “Voor veel bestaande klanten is dat de logische stap om op een hoger niveau te gaan CNC-draaien. Zeker voor bedrijven die met aangedreven gereedschappen werken, is de Y-as de volgende stap.” Met  aangedreven gereedschappen in de BMT45 houders in de turret kunnen namelijk op de draaistukken freesbewerkingen worden gedaan, zoals het aanbrengen van een spiebaan, kamers uitfrezen maar ook complexere bewerkingen zoals interpolerende frezen. De hoofdspil heeft een doorlaat van 65 mm; de maximale draaidiameter bedraagt 300 mm. De  subspindel zorgt niet alleen voor kortere cyclustijden maar maakt eveneens compleet bewerken mogelijk. De producten kunnen aan alle kanten bewerkt worden in één opspanning.

Manarm draaien

Dankzij de doorlaat van 65 mm is de machine geschikt voor automatisering met stafaanvoer. Dymato demonstreert tijdens de Tech Demoweek de machine echter in combinatie met een Hanwha HCR-12 cobot en de Dymato HCT1200 tafel, waar ruw materiaal en afgewerkte componenten op liggen. Ook de cobotcontroller wordt hierin geïntegreerd. Juist dit type CNC-draaimachines leent zich voor machinebelading met de cobot omdat de onderdelen vaak licht zijn. De cobot kan maximaal 12 kilogram handelen. Met deze oplossing halen metaalbewerkers een flexibele automatisering in huis om manarm kleinere serie te draaien. Dymato levert de machinebelading als kant-en-klare oplossing.

Bekijk de machine PRODUCTCATALOGUS

Download de Hanwha cobot productcatalogus 

Wil je meer weten over deze en andere oplossingen van Dymato, meld je gratis aan voor de Tech Demoweek 2023  (van 14 – 17 maart in Veenendaal) via de website.

En benieuwd naar wat Dymato nog meer voor u in petto heeft? Lees het HIER

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.