Hyundai-WIA WRC-Rally TRIER 2016

Op uitnodiging van Hyundai-Wia hebben de meeste Europese dealers met hun families deelgenomen aan de spectaculaire rally in Trier, Duitsland.

Bij aankomst op donderdag avond 18 augustus 2016 werden wij in Luxemburg ontvangen met een Koreaanse barbecue. Vrijdag was onze eerste kennismaking met de stage Moselland. Een prachtige route door de wijnbergen langs de Mosel. Wij stonden op een goede plek met uitzicht op het landschap en een mooi stukje parcours.

"vlnr: Mr Yang, Managing Director van Hyundai-WIA Europa, is een perfecte gastheer. Een parcours van 23km door de wijnbergen. Per helikopter naar de Pantzerplatte"

Zaterdag was een echte VIP-dag waarbij wij met helikopters naar de verschillende stages werden gebracht. Een bijzonder moeilijke stage is de “Panzerplatte” waar de organisator ADAC een groot event met allerlei activiteiten georganiseerd had. Hier stonden ook de VIP tenten van de deelnemende teams en de media.

"vlnr: Een blik op de Hyundai-WIA met Thierry Neuville achter het stuur tijdens de loodzware Pantzerplatte stage. Precisie , beheerstheid en kunde komen samen bij het service team waar zo weinig mogelijk tijd verloren mag worden"

Het was bijzonder spannend omdat de teams van Volkswagen en Hyundai zo dicht bij elkaar lagen. Thierry Neuville–Hyundai, heeft overigens de rally in Trier in 2014 gewonnen.

Een van de hoogtepunten op zaterdag was het ontvangen van de 3 Hyundai-teams in het servicecenter in Trier. Elke auto heeft een service team van 8 monteurs die 45 minuten de tijd hebben om de auto voor de volgende dag klaar te maken. Dat is een spannend en hectisch gebeuren.

Zondag ochtend werd het laatste gevecht tussen Thierry Neuville met zijn co-driver Nicolas Gilsoul van Hyundai en Sébstian Ogier van Volkswagen geleverd.

S ’middags was de prijsuitreiking in het centrum van Trier met Sébastian Ogier-Volkswagen op de eerste plaats,  Dani Sordo-Hyundai op de tweede plaats en Thierry Neuville-Hyundai op de derde plaats.

Het applaus voor de Hyundai teams was enorm en wij reden met een goed en voldaan gevoel en een goede indruk van de rally wereld terug naar Nederland. Hyundai-Wia was tijdens dit evenement een perfecte host!

De kwaliteit van de auto’s, de kunde van de coureurs en hun lef komen bij zo een wedstrijd bij elkaar …en dat vind ik prachtig.

"vlnr: De laatste dag van de rally van Trier werd er weer hard gereden met als afsluiting de prijsuitreiking. Het resultaat mag er zijn: de 2de én 3de plek voor Hyundai-WIA. Een topprestatie!"

Wist u dat –

een parcours is opgedeeld in verschillende stages van verschillende moeilijkheidsgraden en afstanden. Zo werden er bij de rally van TRIER in totaal 18 stages/306,8 km gereden, verdeeld over 4 dagen. De coureurs legden in totaal 1.209,69 km af, dit is inclusief de afstand over openbare wegen om van de ene stage naar de andere te komen.

Cookies van Dymato

Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en u de beste ervaring te geven gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Oke, akkoord.